Chestorul Alin Haniș, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, a declarat că dosarul penal care l-a vizat după ce subcomisarul Paul Filimon l-a acuzat de protejarea unui om de afaceri cu a cărei soție avusese o dispută legată de parcare, a fost clasat definitiv.

Șeful IPJ Bihor a adăugat, pe de altă parte, că referitor la acest caz este încă în derulare un alt dosar penal.

„S-a terminat definitiv”

„Ce pot să vă spun e că eu am fost cercetat penal. S-a dat soluție de clasare, am fost în instanță (n.r. - pentru confirmarea soluției de clasare stabilite de procurori), s-a terminat definitiv cu privire la acele aspecte enumerate de colegul meu”, a spus șeful Poliției Bihor, la finalul unei conferințe de presă pe care a susținut-o marți, răspunzând astfel unei întrebări a BIHOREANULUI.

De asemenea, chestorul Haniș a precizat că subcomisarul Paul Filimon lucrează în continuare în cadrul Poliției Rutiere, dar și că în legătură cu acuzele formulate de acesta asupra altor colegi încă este în derulare un alt dosar penal, fără a da alte detalii. 

„Turnat” de colegi, șicanat de șefi

Cazul subcomisarului Filimon a fost prezentat cu un an în urmă de publicația Recorder, ofițerul susținând că după o dispută cu o femeie privind un loc de parcare, soțul acesteia, Marius Dronca, om de afaceri, i-ar fi aflat identitatea și numărul de telefon de la alți polițiști, iar bărbatul l-ar fi sunat ca să-l amenințe, motiv pentru care a depus o plângere penală pentru accesare neautorizată a datelor personale și amenințare.

Filimon le-a declarat jurnaliștilor de la Recorder că a doua zi după incident șeful IPJ Bihor l-ar fi convocat la el, purtând o discuție în bucătăria de lângă biroul acestuia, în care chestorul Haniș i-ar fi propus să se împace cu afaceristul, ceea ce el a refuzat.

De asemenea, subcomisarul a acuzat că, ulterior, superiorii săi ar fi aranjat ca la un examen psihologic să fie declarat „apt condiționat” pentru continuarea activității, astfel că a fost scos de la munca în teren și a trebuit să predea arma din dotare.

O anchetă disciplinară a Poliției Bihor l-a declarat pe Filimon vinovat pentru incidentul din parcare, căci a avut un „comportament neadecvat în societate”. Polițistul a reclamat situația Ministerului de Interne și Inspectoratului General al Poliției, care i-au transmis că dosarul privind purtarea sa față de soția afaceristului fost, de fapt, clasat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!