Noul președinte interimar al PSD Bihor, Aurel Mohan, care a participat la reuniunea Consiliului Politic Național al partidului în care a fost aprobată „propunerea” comasării alegerilor locale cu europarlamentarele și liste comune cu PSD la scrutinul european, afirmă că aceasta a fost votată în unanimitate.

„Poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga”, spune Mohan, convins că „este o soluție în interesul României”.

La PSD, unanimitate

„În ședința Consiliului Politic Național (n.r. - din care fac parte șefii de organizații județene ale PSD, miniștrii PSD și premierul) a fost prezentată propunerea conducerii partidului, care a fost luată în urma unei analize geostrategice și de dezvoltare, ca o soluție pentru a continua dezvoltarea României, în interesul cetățenilor. Cam aceasta a fost ideea. S-a supus la vot și s-a votat în unanimitate, deci și eu am votat pentru”, a declarat pentru BIHOREANUL, miercuri seară, Aurel Mohan.

Este de menționat că, în schimb, în Biroul Politic Național al PNL au votat pentru comasarea alegerilor și liste comune la PE 48 de membri, 2 s-au abținut și doar 5 - între care și bihoreanul Ilie Bolojan - s-a împotrivit deschis.

„Puțin atipic”

Întrebat de BIHOREANUL cum își imaginează că ar funcționa o nouă „USL.2” și în campanie activiștii PNL și cei ai PSD să îndemne împreună românii să voteze lista comună a celor două partide pentru alegerile europarlamentare, dar în același timp reprezentanții PSD și PNL să se atace reciproc în lupta pentru funcțiile de primari, președinți ai consiliilor județene și consilieri locali și județeni, Mohan a recunoscut că situația este „puțin atipică”.

„Este puțin atipic, dar dacă ne uităm la scopul comun, ca să fie o guvernare stabilă, poate să lucreze stânga cu dreapta și dreapta cu stânga, chiar dacă mai sunt frecușuri în unele locuri. Dacă se urmărește scopul comun, eu zic că este cea mai bună soluție pentru România”, a spus președintele interimar al PSD Bihor, Aurel Mohan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!