Aflat în Oradea vineri, la o zi după ce României i-a fost refuzată aderarea la Spațiul Schengen, președintele USR, Cătălin Drulă, crede că bihorenii simt „cel mai dureros” acest rateu, pe care îl consideră cauzat de slaba calitate a politicienilor de la guvernare.

„PNL trebuie să-și asume eșecul”, afirmă Drulă, anunțând că partidul său, împreună cu cel al lui Ludovic Orban, vor depune luni a doua moțiune împotriva ministrului de Interne Lucian Bode.

„O veste năpraznică”

„Din păcate, ieri am primit o veste năpraznică, refuzul primirii în Schengen, și poate nicăieri nu e primită mai dureros ca în Bihor”, a spus Cătălin Drulă într-o conferință de presă susținută împreună cu șeful USR Oradea, Daniel Palaghianu, și cu cel al USR Bihor, Silviu Dehelean.

„Bihorul resimte cel mai dureros decizia de ieri”, a confirmat și acesta din urmă, amintind că „sute, poate mii de oameni vor continua să piardă timp prețios la graniță în fiecare zi”, și anume cetățenii români care locuiesc în localitățile de dincolo de Borș, dar care lucrează în Oradea.

„O diplomație și o reprezentare de amatori”, a calificat Cătălin Drulă prestația politicienilor de la guvernare, pe care i-a acuzat inclusiv de faptul că și-au făcut selfie-uri la întâlnirile în care au încercat să-i convingă pe politicienii austrieci.

„Diplomația serioasă se rezolvă la masă cu băieții mari în Europa”, a mai spus președintele USR, concluzia sa fiind că politicienii noștri nu fac parte din această categorie.

Bode, calul de bătaie

O parte din eșecul României a fost pus de Drulă pe seama ministrului de Interne, despre care a spus că „era demult timpul să plece”, având în vedere scandalul plagiatului din lucrarea de doctorat, dar și cel al achiziționării de mașini BMW pentru Poliție de la o firmă care a fost condusă de un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

„Este un ministru de mâna a treia”, a subliniat liderul USR, care a anunțat că ratarea intrării în Schengen este „mult mai gravă” decât cele două scandaluri, astfel că luni partidul său va depune în Parlament o a doua moțiune simplă pentru demiterea lui Bode, împreună cu Forța Dreptei condusă de Ludovic Orban.

„Guvernanții s-au amăgit și ne-au amăgit”, a mai spus Drulă, convins că „dacă am fi avut oameni de stat solizi și respectați nu am fi avut acest eșec”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!