Sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Vlădeasa şi Traian Blajovici din Oradea a fost dat luni în funcţiune.

Girația a fost amenajată în mod minimal, din... balize direcționale, în locul unora specifice, și fără marcaje rutiere. La intrarea în intersecție există, totuși, și un indicator ce arată existența unui sens giratoriu.

"Amenajarea este una provizorie. Vrem să vedem cum va funcţiona acest sens giratoriu şi cum va fluidiza traficul în zonă", a declarat marți pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Potrivit directorului, într-o fază ulterioară, amenajarea provizorie va fi înlocuită cu un sens giratoriu definitiv.

"Într-o fază ulterioară, stâlpii de iluminat de pe marginea străzii vor fi strămutaţi, fapt care va face posibilă refacerea sensului giratoriu cu o rază corespunzătoare şi amenajarea lui în mod definitiv", a precizat directorul.

Potrivit Primăriei, lucrările au fost executate de firma Drumuri Bihor prin programul cadru de întreţinere a reţelei stradale din Oradea.

Tot pentru fluidizarea traficului, începând de săptămâna aceasta, strada Traian Blajovici, care leagă zona Căii Aradului de noua Sală Polivalentă, va deveni drum cu prioritate prin intersecţia cu strada Octavian Goga, care până acum avea întâietate.

La intrarea în intersecţie, pe strada Octavian Goga a fost montat semnul Stop (foto jos).

Schimbarea priorităţilor în intersecţie a fost dispusă la sfârşitul săptămânii trecute de către Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea. Ambele măsuri au fost luate la propunerea Poliției Rutiere pentru fluidizarea traficului rutier în zonă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!