Tribunalul Esplugues de Llobregat din Barcelona a decis, marţi, trimiterea în judecată a cântăreţei Shakira, aceasta fiind acuzată de o fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro. Procurorii cer opt ani şi două luni de închisoare pentru faimoasa artistă.

Potrivit Libertatea.ro, Shakira este acuzată că, în timp ce a locuit în Spania, din 2012, când relaţia ei cu fotbalistul FC Barcelona Gerard Pique a fost făcută publică, până la începutul anului 2015 şi-a menţinut reşedinţa fiscală în insulele Bahamas, considerate un paradis fiscal, fără a plăti niciun impozit pe venit sau pe avere către statul spaniol.

Astfel ea ar fi reușit fraudarea Trezoreriei spaniole cu 14,5 milioane de euro între anii 2012 și 2014.

Procurorii care se ocupă de acest caz au solicitat o pedeapsă de opt ani şi două luni de închisoare și plata unei amenzi de 23,7 milioane de euro pentru artista columbiană, iar procesul ar urma să aibă loc în curând.

Până acum Shakira a respins acuzaţiile şi a refuzat să aibă un acord de soluţionare a cazului. Ea susţine că acuzaţiile sunt false şi că şi-a plătit mereu dările către stat.

"Ordinul de trimitere a Shakirei în judecată este doar un alt pas în orice procedură de acest gen. Situaţia nu s-a schimbat, totul continuă normal. Apărarea juridică îşi va face treaba prezentând argumentele scrise la momentul potrivit", au transmis avocaţii artistei, printr-un comunicat, potrivit agenţiei Reuters şi preluat de sursa citată.

Anuol acesta Shakira a trecut printr-un alt episod nefericit, despărţirea de partenerul său, fotbalistul Pique, cu care a format un cuplu încă din anul 2010 şi cu care are împreună doi băieţi, Sasha şi Milan.

Recent, sportivul a fost fotografiat la o nuntă alături de noua sa iubită, o tânără în vârstă de 23 de ani pe nume Clara Chia Marti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!