Femeia găsită ucisă pe Calea Borşului este din judeţul Cluj şi şi-a cunoscut ucigaşul pe reţelele de socializare. Ea a venit la Oradea ca să-l cunoască personal pe bărbatul care, în final, a ucis-o.

Potrivit unor surse judiciare, victima avea 40 de ani, absolventă a două facultăţi şi cu o stare materială bună. Ea a fost ademenită de cel care este acuzat de uciderea ei, Szabo Aurel, un bărbat în vârstă de 43 ani, să vină la Oradea pentru a se cunoaşte personal, cei doi petrecând ziua de marţi în oraş.

Pe Calea Borşului, femeia şi bărbatul au ajuns, marți, 28 septembrie, cu puţin înainte de ora 17.

"Inculpatul S.A. s-a deplasat împreună cu victima pe un drum de pământ situat în spatele societăţii Faist Metalworking, unde i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu un cuţit, provocându-i plăgi înţepate/tăiate. Acestea au penetrat organele vitale ale victimei, respectiv inimă şi plămân, determinându-i decesul", a explicat, vineri, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău.

Detaliile legate de motivul pentru care individul a ucis-o pe femeie nu au fost date, încă, publicităţii. Procurorul a ţinut, însă, să precizeze "că în mod eronat victima a fost prezentată ca fiind o persoană de moravuri uşoare".

Aşa cum a anunţat BIHOREANUL, joi, 30 septembrie, autorul a fost reţinut de anchetatori, după ce a fost prins, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Arad, şi în aceeaşi zi a fost arestat, pentru 30 de zile, de Tribunalul Bihor, la propunerea procurorilor.

Szabo Aurel este recidivist, având de-a lungul anilor mai multe condamnări pentru furturi, dar şi două procese pe rol, la Judecătoria Oradea, pentru furt, respectiv conducerea unui vehicul fără permis.