Pasajele de sub pieţele Gojdu şi Cetate din Oradea şi-au dat examenul luni dimineaţă, în prima zi de şcoală.

Aglomeraţie mare

Traficul auto din Oradea s-a aglomerat imediat după ora 7, pornind dinspre cartierele oraşului spre zona centrală. Astfel, şoferii care au venit dinspre Rogerius spre podul Dacia au circulat bară la bară. După ora 7:15, distanţa dintre zona blocului ANL din strada Ştefan cel Mare până după magazinul Crişul a putut fi străbătută în circa 20 de minute.

Cozile de maşini au început de la intersecţia străzii Republicii cu Bulevardul Dacia, unde semaforul scos din funcţiune lumina intermitent, şi s-au întins rapid în ambele părţi de-a lungul liniei de tramvai, îngreunând inclusiv circulaţia garniturilor.

Începerea şcolii a afectat şi traficul dinspre cartierul Nufărul spre centrul oraşului. „Aproape că nu am avut loc în tramvai. Nu am mai văzut de mult timp aşa înghesuială", a spus un orădean.

La fel, au apărut cozi de maşini pe străzile care duceau în centru, cum ar fi Horea şi Mihai Viteazul, precum şi pe cele de acces în oraş, cum ar fi Calea Mareşal Averescu. „Cozile de maşini s-au întins de la ieşirea din pasaj până la semaforul de pe Bulevardul Magheru”, a povestit un taximetrist.

Blocaţi în sensul giratoriu

După cum BIHOREANUL a prevăzut, cea mai mare bătaie de cap au avut-o şoferii obligaţi să circule perpendicular pe axul principal de deplasare Nufărul - Magheru.

Astfel, maşinile care veneau dinspre cartierul Nufărul, ocolind pasajele, pentru a ajunge înspre centrul oraşului pe străzi precum Evreilor Deportaţi sau Mihail Kogălniceanu s-au împotmolit în sensul giratoriu de lângă Oradea Plaza. „Circulaţia auto se oprea la fiecare trecere a tramvaiului, iar locul fiind oricum îngust, se formau rapid cozi de maşini", a spus un şofer.

Oradea

Ambuteiaj lângă Parcul 1 Decembrie

Cel mai greu s-a circulat pe direcţia dinspre Calea Mareşal Averescu spre Primăria Oradea. Pentru că după darea în folosinţă a pasajelor maşinile nu mai pot trece peste linia de tramvai, acestea au trebuit să coboare în subteran şi să înainteze spre zona centrală încadrându-se pe partea dreaptă pentru a ieşi la suprafaţă după colţul Parcul 1 Decembrie pe direcţia Palatului Ullmann.

Aici, coada de maşini s-a întins, de multe ori, începând din pasaj, pe lângă tot parcul, până la intersecţia străzilor Mihai Viteazul, Traian Moşoiu şi Parcul 1 Decembrie.

Traficul a înaintat la pas. De altfel, mulţi şoferi au preferat să intre pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a-şi lăsa copiii jos din maşină ca să meargă la Colegiul Emanuil Gojdu, decât să încerce să ocolească tot parcul.

Punctul de conflict în trafic de la intersecţia de lângă Grădiniţa 30 a provocat rapid cozi de maşini şi pe străzile Mihai Viteazul şi Traian Moşoiu.

În schimb, circulaţia s-a desfăşurat mult mai fluent prin intersecţia cu linia de tramvai de la celălalt capăt al Parcului 1 Decembrie.

La 10 minute după ora 8, circulaţia pe strada din faţa Facultăţii de Medicină şi a Colegiului Naţional Emanuil Gojdu era deja fluidizată. Coada de maşini s-a risipit odată cu lumina zilei...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!