Un caz oribil, care are în prim-plan o familie de români din Franța, a ajuns în atenția autorităților din România. Părinții și-au dat fetița ca să fie exploatată sexual de un francez contra unor sume mari de bani. Tatăl a fugit în România, însă a fost prins și reținut de polițiștii de aici.

Potrivit News.ro, în primele două luni ale acestui an, bărbatul și-ar fi supus fiica de 12 ani unor rele tratamente, cu scopul de a fi exploatată sexual de un cetăţean francez, în schimbul sumei de 89.000 de euro.

Poliţia Română a anunţat joi că, în 3 martie, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR a fost informat de către Biroul Ataşatului de Afaceri Interne al MAI din Paris despre faptul că o fată de 12 ani, de cetăţenie română, a fost victima unei infracţiuni de natură sexuală, în Paris, Franţa, la data de 19 februarie, în exploatarea minorei fiind implicaţi chiar părinţii acesteia. 

„Din investigaţiile Poliţiei franceze a reieşit că părinţii minorei ar fi primit sume mari de bani de la un cetăţean francez, în schimbul exploatării sexuale a copilului. Mama minorei şi cetăţeanul francez au fost arestaţi preventiv de Poliţia franceză, fiind acuzaţi de trafic de fiinţe umane şi agresiune sexuală asupra unui minor. Tatăl minorei a părăsit Franţa împreună cu cei doi copii ai săi, printre care şi victima”, a arătat sursa citată.

Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a făcut investigaţii în vederea localizării minorei şi a tatălui acesteia, stabilindu-se că aceştia se află în România. În 6 martie, autorităţile franceze au introdus în Sistemul de Informaţii Schengen o semnalare pe numele persoanei bănuite, cetăţean român, tatăl copilei, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare. 
 
În 8 martie, în urma investigaţiilor, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi au identificat-o pe fată şi pe tatăl acesteia. Fata a fost preluată sub protecţie de D.G.A.S.P.C. Călăraşi, iar tatăl ei a fost reţinut şi prezentat organului judiciar competent, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autorităţile franceze. 

sursa: News.ro

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!