Simona Halep a anunțat numele antrenorului pe care îl va avea după despărțirea de Patrick Mouratoglou într-un interviu pentru DigiSport, la finalul primului meci pe care l-a avut după perioada de 18 luni în care a fost suspendată.

Sportiva de 32 de ani a revenit în tenis în turneul de la Miami, unde a beneficiat de un wild card. Halep a pierdut în primul tur, în meciul de marţi seară contra Paulei Badosa, cu 6-1, 4-6, 3-6, scrie Libertatea.

Cu toate că a cedat în faţa spanioloaicei numărul 80 WTA, Halep a subliniat că revenirea pe teren a fost mai bună decât se aştepta.

"Paula a fost o adversară foarte bună, cu un nivel de tenis ridicat, m-am bucurat de prezenţa mea pe teren, de faptul că atâţia oameni mă susţin. A fost o zi specială. Mă bucur că au fost români mulţi în tribune, mereu mă simt ca şi cum joc acasă, au fost gălăgioşi în sensul bun şi mă ajută. A fost familia, dar şi prieteni apropiaţi alături de mine. După primele cinci puncte pierdute am fost foarte nervoasă, am ştiut că va fi greu, nu ştiam la ce să mă aştept, dar încet mi-am intrat în ritm, am câştigat primul game şi mi-am spus: hai, că nu-s aşa rea, va fi bine, ştiam că va fi greu, dar în cele din urmă a fost bine. Este prea devreme să vorbesc despre planuri de viitor, mă duc acasă, trebuie să mă antrenez mai mult, nivelul este foarte ridicat în aceste zile", a declarat Halep, la conferinţa de presă de după meci.

Într-un interviu acordat DigiSport Halep a declarat că va fi antrenată de spaniolul în vârstă de 49 de ani Carlos Martinez, care a lucrat cu mai multe jucătoare cunoscute în trecut.

"Am vorbit cu Carlos Martinez, o să am o perioadă de pregătire, de cunoaştere, să spun aşa, după Miami, când mă voi întoarce în Europa. Sper să meargă bine, eu îl apreciez foarte mult, a lucrat cu jucătoare care mie mi-au plăcut foarte mult, cum a fost Svetlana Kuznetsova şi îi admir munca foarte, foarte mult. Sper să ne înţelegem şi sper să fiu aptă să muncesc la nivelul la care el îşi doreşte şi să facem treabă bună împreună", a mai spus Simona Halep, la finalul meciului de la Miami.  

Simona a renunţat la colaborarea cu Patrick Mouratoglou în decembrie anul trecut, în urma scandalului de dopaj, şi a mers la Miami fără antrenor, dar a primit sfaturile lui Darren Cahill, scrie presa sportivă. 

Înainte de suspendare, românca jucase ultimul ei meci oficial în data de 29 august 2022.

La US Open, în runda inaugurală, ea era învinsă surprinzător de Daria Snigur, locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări.

Simona Halep a fost suspendată în octombrie 2022 în scandalul de dopaj stând departe de competiții oficiale mai bine de un an și jumătate.

Pe 5 martie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat reducerea suspendării Simonei Halep de la patru ani, cât fusese stabilită inițial Agenția Internațională de Integritate în Tenis (ITIA) la nouă luni. Conform TAS, perioada de suspendare a româncei a expirat la 6 iulie 2023, adică în urmă cu aproximativ opt luni, aşa că fostul lider WTA a putut reveni în competiţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!