Şoferul care a ajuns vedetă pe internet după ce a uitat să tragă frâna de mână a maşinii - care, astfel, a străbătut unul din cele mai aglomerate bulevarde din Oradea, fără să provoace vreun incident rutier, iar apoi s-a oprit în parcarea de pe partea opusă - a fost găsit de poliţişti şi s-a ales cu amendă.

Incidentul a fost înregistrat video de un alt participant la trafic, în faţa căruia s-a derulat scena, iar în imagini se vede cum maşina cu numere de înmatriculare maghiare porneşte cu spatele de pe o parte a şoselei, traversează toate cele patru benzi pe care circulă maşini şi nimereşte în unicul loc rămas liber din parcarea din partea opusă. Aici, autoturismul loveşte de câteva ori bordura cu spatele, iar apoi se opreşte.

Înregistrarea, care a fost postată pe conturile de Tiktok şi Youtube ale unui cântăreț orădean, Dacian de la Oradea, a ajuns şi în atenţia poliţiştilor Biroului Rutier Oradea, care s-au sesizat din oficiu și l-au identificat pe şofer. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar-şef Alina Fărcuţa, şoferul este un bărbat de 34 de ani, din comuna Chișlaz, care s-a ales cu amendă. 

„Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Codului Rutier, cu 4 puncte amendă, în valoare de 660 de lei”, a explicat comisarul-şef Alina Fărcuţa, arătând că sancţiunea a fost dispusă "pentru nerespectarea obligației de a acționa frâna de ajutor, de a opri funcționarea motorului și de a cupla într-o treaptă de viteză inferioară, atunci când conducătorul vehiculului imobilizat pe drum public se îndepărtează de acesta".

Vezi imaginile cu maşina care s-a "parcat" singură! sursa video: Youtube Dacian de la Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!