Judecătoria Oradea l-a trimis în arest preventiv pe şoferul din Neamţ care, băut fiind la volanul unei maşini cu remorcă, a provocat joi un accident rutier într-o intersecţie din comuna Sântandrei. Dar nu pentru incidentul rutier în sine, ci pentru că a furat permisele celorlalţi doi şoferi implicaţi în eveniment, chiar în sediul Poliţiei, iar noaptea s-a întors şi a spart geamul instituţiei, încercând să-l recupereze şi pe al său....

După cum a relatat şi BIHOREANUL, tânărul de 25 ani a provocat joi seara un incident rutier la intersecția străzii Bisericii cu strada Crișului din Sântandrei. Acesta a intrat în intersecţie fără să se asigure şi a acroşat un autoturism, condus regulamentar de un orădean de 34 de ani

În urma impactului, remorca a fost proiectată într-un alt autoturism, care staționa în parcarea unei societăți comerciale. Evenimentul rutier a fost unul fără victime, însă putea să se termine urât, după cum s-a văzut în înregistrarea făcută de o cameră de supraveghere din zonă. Asta pentru că, înainte cu câteva secunde ca remorca să izbească autoturismul parcat, în maşina lovită urcase un bărbat. 

Şoferul din Neamţ era băut, după cum au constatat poliţiştii, aparatul etilotest indicând o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca atare, acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost condus la sediul postului de Poliţie Sântandrei, pentru declaraţii.

Doar că tânărul avea alte planuri. În timp ce poliţiştii întocmeau documentele, bărbatul a furat permisele proprietarilor celorlalte două maşini implicate în evenimentul rutier, iar noaptea, în jurul orei 3, a spart un geam al postului de Poliție, încercând să intre în clădire ca să-l recupereze şi pe al său. 

Cum nu a reuşit, a plecat la volanul maşinii lovite, fiind găsit vineri dimineaţa, într-o parcare din zona comunei Bratca. "Prezenta o concentrație alcoolică de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat", a declarat ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Alin Laza. 

Ca atare, în final, tânărul, care se numeşte Alexandru Bandrabulă, a fost reţinut, iar pe lângă şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice, el e anchetat şi pentru sustragere de înscrisuri oficiale şi tentativă de sustragere de înscrisuri oficiale. În aceeaşi zi, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

"Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile", spune Laza. Șoferul mai poate contesta măsura la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de Secția 5 de Poliție Rurală Oradea, sub supravegherea unui procuror.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!