Soarta Inelului Metropolitan de Sud al Oradiei - care va ocoli Oșorheiul, Oradea, Sânmartinul și Nojoridul - este ca pecetluită, în ciuda opoziției proprietarilor de terenuri din Cheriu care s-au bătut cu Consiliul Județean pentru a stopa lucrările.

După ce în decembrie 2023 Curtea de Apel Cluj Napoca, căreia 21 de proprietari i-au cerut anularea hotărârilor din 2022 ale CJ Bihor, le-a dat satisfacție parțial - ceea ce a obligat administrația județeană doar să refacă aceste hotărâri motivând alegerea traseului și regândind șoseaua mai largă, iar în primăvara acestui an proiectul revizuit a fost aprobat până și de consilierii din opoziția PSD-istă -, singurul care continuă lupta a rămas fostul jurnalist Claudiu Someșan.

Și el a pierdut însă prima bătălie, joia trecută Tribunalul Cluj respingându-i cererea de suspendare a aplicării noii hotărâri, adoptate în primăvară. Someșan mai are posibilitatea să atace sentința la Curtea de Apel, dar, fiindcă urmează vacanța judecătorească, șansa unui verdict definitiv pentru suspendarea lucrărilor care să fie dat până la finele anului e ca nulă.

Iar cum un eventual proces pe fondul problemei, pentru anularea noii hotărâri, ar dura tot vreo doi ani, cât a durat și primul, deznodământul se întrevede mult după darea în folosință a șoselei, prevăzută pentru primăvara anului viitor. Cum s-ar zice, Bolojan - Someșan: 2-0.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!