Celebra soprană Angela Gheorghiu a fermecat publicul care a umplut vineri Piaţa Unirii din centrul oraşului, în prima seară a Sounds of Oradea. La finalul concertului de peste două ore, aceasta a oferit auditorului şi o surpriză: alături de tenorul Teodor Ilincăi a interpretat "Ciobănaş cu 300 de oi".

"Este divină!"

Primul concert programat în cadrul festivalului Sounds of Oradea a început după ora 20.30, orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea, sub bagheta dirijorului David Giménez Carreras, debutând cu "Le Cid. Navarraise" de Jules Massenet.

Pe scena din Piaţa Unirii şi-a făcut apariţia apoi faimoasa soprană, îmbrăcată într-o rochie albastră.

Teatrală, carismatică şi jovială, soprana a interpretat mai multe arii, în care a jucat rolul de femeie îndrăgostită, geloasă sau indiferentă la adresa partenerului său. Pe scena de la Oradea, acesta a fost tenorul Teodor Ilincăi, cu care diva a şi dansat.

Între ariile celebre interpretate în Piața Unirii s-au numărat "O soave fanciulla" din opera La bohème a lui Giacomo Puccini, "Lippen Schweigen" de Franz Lehár ori "Mario! Mario!" din opera Tosca de Giacomo Puccini.

"Este divină!", "Străluceşte!", "Ce momente unice", au fost doar câteva dintre laudele orădenilor din public. La rândul său, soprana le-a mulţumit pentru aplauze de mai multe ori şi le-a spus că este emoţionată.

La jumătatea concertului aceasta şi-a schimbat şi ţinuta, cea de-a doua fiind o rochie roşie lungă accesorizată cu un colier auriu.

În zona amenajată din faţa scenei s-au aflat circa 2.000 de persoane, iar în jurul acesteia s-au înșirat mulți alți orădeni, la terasele din Piața Unirii, pe bănci sau în jurul statuii Regelui Ferdinand. Piața din centrul Oradiei a fost plină de lume, semn că oamenii au fost cel puțin curioși să o vadă și să o audă pe artista de renume mondial.

Atmosfera a fost prielnică pentru un astfel de concert, în piaţă răsunând doar muzica clasică, fără perturbări.

La final, o surpriză

La finalul concertului, Angela Gheorghiu şi Teodor Ilincăi au avut şi bisuri. Soprana a interpretat "O mio babbino caro" de Giacomo Puccini şi Giovacchino Forzano, iar Teodor Ilincăi "Nessun Dorma", iar împreună au cântat "Muzica" din opera Valurile Dunării de George Grioriu şi "Granada" de Agustín Lara.

În aplauzele orădenilor, înainte de a se retrage, Angela Gheorghiu a anunţat, la microfon, că are o surpriză pentru cei prezenţi. Alături de Ilincăi, a interpretat o strofă din "Ciobănaş cu trei sute de oi" de Ioana Radu, spre încântarea publicului.

Seara s-a încheiat după ora 22.30 cu multe aplauze, zâmbete, flori şi cadouri pentru cei doi artişti a căror voci au răsunat în centrul urbei.

Acesta a fost primul concert al cunoscutei soprane pe o scenă din vestul ţării. Ea a povestit, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă prilejuită de deschiderea festivalului Sounds of Oradea, că n-a mai fost de zeci de ani în oraşul de pe Crişul Repede, de când era copilă.

Într-un interviu acordat în exclusivitate BIHOREANULUI, înainte de sosirea la Oradea, soprana a dezvăluit şi că îi plac "lăutarii din toate timpurile" şi că Dumnezeu a ferit-o de neîmpliniri.

Sounds of Oradea continuă şi sâmbătă şi duminică, când tot de la ora 20.30, sunt programate un concert The Prague Cello Quartet, care este sold-out şi va avea loc la Filarmonica de Stat, şi un spectacol de balet, care va fi în Piaţa Unirii. La cel din urmă biletele pot fi cumpărate online de pe platforma Bilete.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!