Asociaţia Lumea lui Ianis (ALI) organizează, vineri, la Casa Tineretului din Oradea, împreună cu actorul Şerban Borda, spectacolul caritabil "Matemagica", dedicat familiilor, în care arta se îmbină cu ştiinţa într-o manieră interactivă, captivantă și accesibilă!

Potrivit unui comunicat transmis de ONG, asociaţia adună donaţii pentru a putea dota primul "Centru de servicii suport în oncologia pediatrică din România".

Clădirea centrului este situată pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 25 şi a fost dată în folosinţă gratuită ONG-ului de Fundaţia Dan Dorel. Are 1.000 de mp şi urmează să fie dotată cu echipamente.

"Înfiinţarea unui astfel de centru este necesară deoarece pacienţii oncologici au nevoie de consiliere psihologică pentru a accepta diagnosticul şi a urma tratamentul. Ei trebuie să petreacă timp cu alţi copii cu un diagnostic similar într-un spaţiu care să le ofere siguranţă, să le stimuleze creativitatea şi să îi ajute să îşi continue viaţa. Părinţii acestora au şi ei nevoie de sprijin pentru a oferi suport copiilor. În cadrul centrului se vor desfăşura activităţi de tip after school, kinetoterapie, supraveghere specializată, consiliere în nutriţie, consiliere psihologică şi juridică, activităţi ludice şi de socializare, grupuri de suport pentru copii şi părinţi", se arată în comunicat.

Orădeanca Mădălina Maiorescu, care a înfiinţat Asociaţia în urmă cu mai bine de patru ani, a explicat pentru BIHOREANUL că amenajarea centrului este încă la început. "Ne dorim însă ca în luna septembrie să deschidem o parte din centru, unde vom organiza tabăra pentru copiii bolnavi oncologic, un fel de centru after school pentru ei", a spus femeia.

Pentru ca inițiativa să prindă viaţă, asociaţia are nevoie de sprijin financiar. De aceea, ALI împreună cu actorul Şerban Borda organizează spectacolul caritabil "Matemagica", dedicat familiilor și prin care copiii sunt așteptați să învețe matematica într-o manieră inedită.

Acesta va avea loc vineri, de la ora 19, la Casa Tineretului din Oradea.

Organizatorii au pregătit şi gustări dulci pentru spectatori, pregătite de mai multe mămici implicate în ONG.

La eveniment nu se va percepe taxă de participare, însă spectatorii sunt invitaţi să facă o donaţie minimă de 20 de lei.

Cei care nu pot să ajungă la spectacol, dar doresc să doneze pentru dotarea centrului, o pot face trimiţând orice sumă în contul RO61INGB0000999908950682, cod SWIFT: INGROBU.

Mădălina Maiorescu a înfiinţat asociaţia după ce, timp de un an, a fost nevoită să doarmă pe scaunele spitalelor din Roma, unde fiul său a fost tratat pentru leucemie. Ulterior, în Roma, au fost cazaţi într-o locuinţă pusă la dispoziţia lor de o fundaţie din Italia.

Când au revenit în ţară, orădeanca a lansat, în 2017, proiectul "Casa de lângă spital", pe modelul ONG-ului din Italia. De atunci a cazat gratuit sute de pacienţi oncologici din mai multe judeţe în 4 apartamente situate aproape de secţia de oncologie a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!