După ce de la 1 martie Spitalul Municipal Oradea a fost "înghiţit" de Spitalul Judeţean, în sistemul sanitar din Bihor s-ar putea înregistra, peste câteva luni, o nouă fuziune de unităţi spitaliceşti.

De data asta, cel care ar urma să dispară este Spitalul CFR Oradea, iar motivul este dorinţa actualului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, la fel ca a predecesorului său, Cătălin Drulă, de a scăpa de grija finanţării celor 15 unităţi ce alcătuiesc reţeaua spitalicească a Ministerului, a cărei sarcină este ca personalul din transporturi să aibă o stare de sănătate care să permită siguranţa feroviară şi rutieră.

Prima victimă a noii "reforme" este Spitalul Witting din Bucureşti, despre care atât Grindeanu, cât şi ministrul Apărării, Vasile Dâncu, au anunţat deja săptămâna trecută că va trece în subordinea Spitalului Militar Central, după care vor urma şi alte spitale CFR din ţară.

În privinţa Spitalului CFR din Oradea, cu 131 de paturi şi două policlinici, din care una în Satu Mare, Bihorel a aflat că sunt în lucru două variante: fie transferarea în structura Spitalului Avram Iancu (fost Militar), fie în cea a Spitalului Judeţean, caz în care unitatea din subordinea municipalităţii orădene, deja cel mai mare spital din ţară, ar depăşi 2.000 de paturi. Deci ar deveni un ultra-mega-super spital.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!