Seară de foc pentru polițiștii din Bihor, în Ortiteag. După doar câteva ore după ce un bărbat cu un copil în brațe a amenințat că se sinucide aruncându-se de pe un stâlp de înaltă tensiune, chiar în același loc, un alt localnic a amenințat și el că-și pune capăt zilelor, însă de data aceasta prin... electrocutare.

Este vorba despre un tânăr de 23 de ani, care a urcat pe stâlp fiind în stare de ebrietate. De altfel, potrivit unor martori, omul le-a și strigat spectatorilor că este beat.

Speriați că s-ar putea produce o tragedie, oamenii au sunat la 112 în jurul orei 21.45.

„La fața locului au ajuns de urgență echipaje de poliție de ordine publică, de la secțiile de poliție rurală arondate, precum și un negociator de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, echipaje de ambulanță și pompieri, echipele de intervenție acționând pentru aplanarea situației și soluționarea stării conflictuale. La scurt timp, bărbatul a coborât de pe stâlp, fiind preluat de un echipaj medical și internat involuntar într-un spital din municipiul Oradea”, a declarat BIHOREANULUI comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Nu se cunosc motivele pentru care tânărul a recurs la acest gest, cert este că el a fost transportat la Spitalul de Neuro-Psihiatrie.

Prin gestul său s-a pus în pericol, având în vedere că șansele de electrocutare sunt foarte mari.

Este al doilea localnic din Ortiteag care a ajuns la același spital în aceeași seară. În jurul orei 20, în același loc, negociatorul Poliției Bihor a fost să intervină și în cazul unui bărbat care, urcând cu copilul în brațe, a amenințat că se aruncă depe același stâlp de înaltă tensiune.

Și acesta a coborât de pe stâlp, iar copilul de abia un an și câteva luni - chiar fiul bărbatului care a amenințat cu sinuciderea - a ajuns în grija altor membri ai familiei. Bărbatul, în schimb, a fost internat forțat la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Oradea. 

Pe de altă parte, tot luni, în cursul după amiezii, negociatorii Poliției au fost chemați să intervină și în Oradea, pe Bulevardul Dacia, unde o şoferiţă prinsă de poliţişti că a parcat neregulamentar, blocând o bandă de circulaţie, s-a baricadat în autoturism şi a refuzat să iasă timp de câteva ore.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!