Muncitorii Secției Drumuri Naționale Oradea au amplasat pe șoseaua națională ce iese din Oradea spre Arad stâlpișori reflectorizanți pentru delimitarea sensurilor de mers, meniți să determine scăderea riscului de accidente rutiere. Cei 40 de stâlpișori au fost montați pe axa drumului, din dreptul Aeroportului pe toată lungimea curbei către Nojorid.

„Montarea celor 40 de stâlpișori a fost făcută ieri (n.r. – marți), ca urmare a solicitării Poliției Rutiere, pentru a reduce riscurile de producere a accidentelor în curbă, prin pătrunderea pe contrasens a autovehiculelor. Stâlpișorii sunt reflectorizanți, foarte vizibili pe timp de noapte, și au fost puși la distanțe de 10 metri între ei, așa încât la nevoie să poată trece autospecialele Ambulanței, Pompierilor și Poliției între ei”, a declarat BIHOREANULUI directorul SDN Oradea, Traian Bulzan.

Acesta a precizat că sistemul de delimitare prin stâlpișori reflectorizanți va fi păstrat până la lărgirea la patru benzi a DN 79 Oradea – Arad din dreptul Aeroportului până înainte de intrarea în Nojorid, în dreptul intersecției cu drumul comunal DC 77 care duce la Livada, la care va fi racordată și centura Nojorid.

„Lucrarea de lărgire la patru benzi înțeleg că va începe în această primăvară. După executarea ei, delimitarea sensurilor de mers va fi făcută cu parapete din beton, la fel cum este de la ieșirea din oraș, din girația amenajată în dreptul centrelor comerciale Era Park și Oradea Shopping City până la Aeroport”, a precizat directorul SDN Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!