Stațiunea Băile Felix din Bihor este cea mai căutată destinație turistică în minivacanța de 1 Mai și Paște, din rândul celor balneo-climaterice și montane, în top figurând și destinațiile Călimănești, Căciulata și Valea Prahovei.

Băile Felix în top 

Topul celor mai căutate stațiuni pentru mini-vacanța de Paște a fost realizat de agenția BIBI Touroperator, membru BIBI Group Travel, cu o cifră de afaceri de peste 13 milioane euro.

„Cele mai atractive destinații pentru zona de balneo - munte sunt Băile Felix, Călimănești Căciulata și Valea Prahovei, în timp ce pentru litoral, preferințele turiștilor români au mers către Mamaia, Costinești și Vama Veche. Delta Dunării, Sulina, Crișan și Băltenii de Sus sunt printre cele mai solicitate destinații în minivacanța de 1 Mai și Paște”, se menționează într-un comunicat de presă al BIBI Touroperator.

Potrivit comunicatului, peste 55% dintre turiști au preferat unitățile de 4 și 5 stele care oferă servicii suplimentare, cum ar fi acces facilitățile cu apă termală, muzică live ori programe pentru copii.

Minivacanța, reducerile de preț și voucherele de vacanță

Anul acesta 1 Mai și Paștele sunt în aceeași perioadă, astfel că bugetarii au 6 zile libere, în perioada 1-6 mai. Cei care lucrează în privat au și ei zile libere legale în aceeași perioadă, mai puțin ziua de 2 mai (joi). 

Astfel, ofertele turistice din țară au fost căutate de mulți români. Totodată, un factor important în relansarea turismului autohton îl constituie reducerile de tip „Înscrieri timpurii”, lansate încă din toamna anului trecut, precum și voucherele de vacanță care pot fi folosite doar în țară.

„Minivacanța de 1 Mai și Paște dă cu adevărat startul vacanțelor estivale în România. Dacă 1 Mai este destinat în special tinerilor în stațiunile de la malul mării - Mamaia Nord, Costinești și Vama Veche, cea de Paște este dorită de familii la munte, preferința acestora mergând către stațiunile balneo cu ape termale și servicii superioare de 4 sau 5 stele”, a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

„O muncă în echipă”

Succesul stațiunii balneo-climaterice Băile Felix se datorează și investițiilor făcute aici și îmbunătățirii serviciilor oferite de operatori, consideră primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza. 

„Creșterea atractivității stațiunii are la bază mai mulți factori. Este vorba de o muncă în echipă pentru care le mulțumesc investitorilor din turism care au ales Băile Felix, angajaților unităților de aici care au muncit pentru îmbunătățirea serviciilor, precum și colegilor din Primăria Sânmartin care au muncit pentru atragerea de fonduri pentru îmbunătățirea infrastructurii”, a spus edilul. 

În ultimii ani, stațiunea Băile Felix, care a ieșit din comunism ruinată și îmbătrânită, s-a schimbat la față prin investiții de circa 7 milioane euro, îndeosebi din fonduri europene, lucru care a dus la scăderea mediei de vârstă a vizitatorilor și la creșterea numărului acestora. „Anul acesta, vrem să depășim din nou cifra record de 300.000 de turiști atrași”, a spus Laza.

Prețuri de vacanță

Conform comunicatului BIBI Groupoperator, în Băile Felix, pentru un sejur de 3 nopți, tarifele de cazare încep de la 780 lei pe cameră și ajung la circa 5.000 lei în cazul unui hotel de 5 stele cu toate mesele incluse, pachet de băuturi, mese tradiționale, acces la aquapark și programe artistice live.

Spre comparație, în cazul litoralului românesc, tarifele încep de la 475 lei pe cameră pentru trei nopți la un hotel de 3 stele din Eforie Nord, fără servicii de masă și cu reducere de 15% până la finalul lunii aprilie, potrivit aceleiași surse. Prețurile ajung la circa 3.500 lei cu demipensiune pentru un hotel de 4 stele în Mamaia, cu masă tradițională de Paște, acces gratuit la SPA și activități pentru cei mici.

La fel, în cazul unor destinații din Delta Dunării, tarifele încep de la 742 lei pe cameră la o pensiune de 3 stele și ajung până la circa 4.300 lei pe cameră, pe sejur, pentru un hotel de 4 stele cu pensiune completă, excursii și prânz pe navă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!