Strada Oneştilor, una dintre cele mai aglomerate din Oradea, se va închide începând de luni, timp de două săptămâni, pe porţiunea delimitată de arterele Tudor Vladimirescu şi Barcăului, pe lângă parcarea magazinului Penny.

Drum închis!

Potrivit primarului Florin Birta, măsura va fi luată pentru executarea în siguranţă a unor lucrări de înlocuire a reţelelor de termoficare cuprinse în cea de-a treia etapă de înlocuire a reţelelor de termoficare.

"Închiderea traficului rutier va afecta ambele sensuri de mers, pe tronsonul delimitat de străzile Tudor Vladimirescu şi Barcăului, în dreptul magazinului Penny şi a staţiei electrice. Acolo, canalul tehnic este pe mijlocul drumului şi nu aveam altă soluţie", a explicat primarul pentru BIHOREANUL.

Pe durata lucrărilor, traficul rutier se va desfăşura pe străzile adiacente. "Pe direcţia de mers dinspre strada Oneştilor spre Podul Sovata se va circula cu viraj la stânga pe strada Barcăului şi apoi la dreapta pe strada Meşteşugarilor. În prima zi va fi mai greu, după care şoferii se vor obişnui şi vor intra direct pe strada Meşteşugarilor, care, aflată în lucrări, este oricum cu sens unic către malul Crişului Repede", a declarat directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Ocolire pe Lăpuşului

În sens opus, traficul va fi mai dificil. Şoferii care nu pot să ajungă la destinaţie dinspre Rogerius spre Calea Aradului folosindu-se de Bulevardul Decebal ori chiar inelul de centură, vor trebui să ocolească pe mai multe străzi.

"Venind dinspre malul Crişului Repede se va circula prima la dreapta pe strada Lăpuşului, după care la stânga pe Erofte Grigore, unde am toaletat copacii şi am eliminat parcările, cu continuare pe Mangaliei şi, odată ajunşi în strada Barcăului, se va putea vira la stânga ca să ieşim în Oneştilor", a arătat Marchiş.

Săpături la Primărie

În paralel, o altă lucrare de amploare pentru înlocuirea conductelor de termoficare urmează să afecteze traficul rutier central. "În prezent se lucrează la amenajarea unui cămin tehnic sub spaţiul verde de lângă cădirea Primăriei. După ce lucrările la cămin vor fi finalizate, se vor face şi racordurile la reţea", a explicat primarul Birta.

Decizia ar putea fi luată la începutul lunii august, după finalizarea căminului tehnic. Cel mai probabil, atunci va fi sistată circulaţia auto, tot pentru două săptămâni, în zona delimitată de clădirea Primăriei şi blocul turn din strada Tudor Vladimirescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!