Strada Traian Blajovici din Oradea se va închide începând de marți traficului rutier, pe o porţiune, pentru lucrări la căile de acces la noua Sală Polivalentă.

Interzis către șoseaua de centură

Comisia Tehnică pentru Probleme de Circulație din cadrul Primăriei a hotărât luni, la propunerea firmei Selina, blocarea accesului auto pe tronsonul delimitat de străzile Făgărașului, de pe malul Peței, și Islazului de lângă cartierul Europa.

„Începând de mâine, nu se va mai putea circula cu mașina pe tronsonul dintre fostul abator și șoseaua de centură. Constructorul va începe amenajarea căilor de acces la noua sală polivalentă. Imediat după podul și linia de tramvai va fi amenajat un sens giratoriu, iar porțiunea nemodernizată din strada Făgărașului de pe malul Peței va fi asfaltată”, a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoș.

Potrivit viceprimarului, lucrările nu vor afecta circulația tramvaielor pe linia de pe malul pârâului Peța.

Cu inaugurare pe 20 aprilie

Lucrările de amenajare a noii săli polivalente se apropie de sfârșit.

„Căile de acces la sala polivalentă sunt printre ultimele lucrări pe care le mai avem de făcut. Noua sală polivalentă are deja curent și căldură, iar acum se fac probele tehnologice. La începutul lunii martie, constructorul ar trebui să aibă deja avizul ISU Crișana, după care vom putea face recepția”, a spus viceprimarul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, noua arenă sportivă a orașului va fi inaugurată pe 20 aprilie cu ediția 2022 a All Star Game-ului baschetului românesc. Competiția va fi organizată pentru a patra oară în Oradea, după edițiile din 2005, 2010 și 2016.

Noua arenă sportivă are o capacitate e 7.000 locuri la spectacole, 5.500 la competiţiile de handbal şi 5.200 la cele de volei şi de baschet.

Investiţia a depăşit în total 28 de milioane de euro, din care aproape 23 de milioane au fost asigurate de Ministerul Dezvoltării prin CNI, iar 5,2 milioane euro din partea Primăriei Oradea.

Municipalitatea acoperă cheltuielile pentru încălzire (inclusiv cu apă geotermală) şi pentru amenajările exterioare (inclusiv o parcare cu centrală fotovoltaică, pe copertinele acesteia urmând să fie montate panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 0,85 megawaţi).