Strada Universităţii se va închide circulaţiei rutiere, pe o porţiune, timp de 20 de zile începând de săptămâna viitoare.

Autobuzul 14 se va opri la Peţa

Potrivit unui comunicat al Primăriei, restricţiile de circulaţie, hotărâte luni de Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie, se vor aplica pe o porţiune de 50 de metri, de la podul peste Peţa către Universitate.

"Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi trafic rutier a avizat azi la solicitarea constructorului, închiderea circulaţiei rutiere pe strada Universităţii pe o zonă de 50 metri de la podul peste Peţa spre Universitatea Oradea, timp de 20 de zile, de la 1 martie", se menţionează în comunicat.

Pe durata restricţiilor, traficul în zonă pe direcţia cimitirului municipal va fi deviat pe malul drept al pârâului Peţa, pe breteaua din strada Făgăraşului.

În sens opus, circulaţia către zona centrală va fi deviată prin cartierul Ceyrat, iar restricţiile de circulaţie vor fi semnalizate încă de la sensul giratoriu din faţa cimitirului municipal unde ieşirea spre strada Universităţii va fi marcată cu indicatorul rutier "Drum înfundat".

"Din cauza închiderii străzii, autobuzul 14 nu va putea circula până la Cimitirul Rulikowski, astfel că acesta va efectua ultima oprire înainte de podul peste Peţa", se menţionează în comunicat.

Pentru linia de tramvai 

Strada Universităţii va fi închisă pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor la noua linie de tramvai care va lega zona Calea Aradului de cartierul Dimitrie Cantemir, înaintând de-a lungul pârâului Peţa. "Constructorii au ajuns cu construcţia liniei de tramvai în zona străzii Universităţii, unde urmează lucrări care nu se pot desfăşura sub trafic", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta.

Astfel, în cursul lunii martie, în zonă se vor desfăşura lucrări de terasamente, de pregătire a infrastructurii feroviare, de montare a traverselor şi a şinelor, urmate de turnarea dalei de beton armat şi asfaltarea străzii pe porţiunea liniei de tramvai.

În paralel, o firmă angajată de Electrica va demonta stâlpii de înaltă tensiune aflaţi în calea liniei de tramvai. Reţeaua electrică a fost deja coborâtă în subteran şi urmează să fie pusă în funcţiune.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.