Mircea Pricăjan, scriitorul și redactorul șef al revistei de cultură Familia, s-a întâlnit, miercuri, cu studenții Facultății de Litere din cadrul Universității din Oradea.

Autorul le-a dus tinerilor exemplare din revistă și volume de proză și traduceri semnate de el și le-a răspuns întrebărilor, el însuși fiind un absolvent al acestei facultăți.

„Mircea Pricăjan a vorbit despre activitatea sa de scriitor și redactor, a propus celor prezenți  titluri, edituri ori scriitori din literatura română și a răspuns, cu multă deschidere, întrebărilor studenților. Evenimentul a fost moderat de lect. univ. dr. Anca Tomoioagă și s-a derulat în cadrul proiectului Educrea(c)tiv, susținut de Fundația Comunitară Oradea”, a transmis Universitatea din Oradea.

În vârstă de 41 de ani, Pricăjan a absolvit facultatea cu o teză despre Stephen King. El a debutat editorial în 1997, cu proză scrută, în suplimentul unui ziar local, iar până acum a publicat romanele „În umbra deasă a realității”, „Calitatea luminii”, „Pumn-de-Fier” și volumul de proză scurtă „Perseidele”. De asemenea, a tradus din engleză peste 60 de volume.

Din anul 2021, scriitorul este redactor șef al revistei „Familia”, unde scrie începând din anul 2003.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!