Dezvăluirile privind practicile homosexuale din Biserică au pus Episcopia Ortodoxă pe jar.

După cum se știe, scandalul a ieșit la iveală fiindcă preotul Andi Constantin Bacter de la Biserica Izvorul Tămăduirii, din centrul Oradiei, apropiat al episcopului Sofronie, a făcut o plângere penală pentru violarea vieții private, după ce preotul cineast Ciprian Mega i-a transmis protopopului Simion Goga fotografiile unei discuții picante - purtate de Bacter cu un prieten din Justiție - cerând să se ia măsuri.

În semn de solidaritate cu cel care îi purta cârja, Sofronie a convocat conferința preoțească de toamnă din acest an chiar la biserica unde slujește Bacter.

Desfășurată lunea trecută într-o atmosferă austeră, la ședință au participat cam o sută de preoți bihoreni. Organizatorii și-ar fi dorit ca la final să adune semnături în sprijinul lui Bacter, dar au renunțat în ultima clipă.

Părintele Mega le-a stricat planurile venind la conferință, unde a stat în picioare, disponibil să răspundă la întrebări, care însă nu au venit. Ba chiar a stat singur, căci majoritatea preoților l-au evitat, pentru a nu fi luați la ochi că îl susțin, deși mulți i-au transmis mesaje de încurajare.

Desigur, pe la spatele șefilor, căci pe față se tem de represalii...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!