Tâlharul care a fost prins luni, în urma unei ample operaţiuni a poliţiştilor orădeni în cartierul Rogerius, și a amenințat că își taie gâtul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa procurorului, pentru audieri. Tânărul, care încă nu a împlinit 18 ani, a atacat trei femei într-o singură zi, ameninţând-o pe una dintre ele, dar şi pe un martor cu un cuţit.

Informaţiile apar într-un comunicat pe marginea cazului, transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. Potrivit documentului, adolescentul a comis prima tâlhărie luni, în jurul orei 8.50, pe strada Blaise Pascal din Oradea. A atacat o femeie în vârstă de 59 ani, smulgându-i o poşetă şi o plasă pe care aceasta le ţinea în mână. Agresorul, despre care BIHOREANUL a dezvăluit deja că se numeşte Dănuţ Balogh, a fugit imediat după faptă spre strada Moldovei, unde a abandonat lucrurile furate deoarece a fost surprins de un martor pe care, zic poliţiştii, l-a ameninţat cu un cuţit ca să-şi asigure scăparea.

Ulterior, în intervalul orar 13.15 – 13.20, Balogh a acostat o orădeancă în vârstă de 79 de ani, în pasajul subteran de pe Bulevardul Dacia. I-a smuls plasa cu produse  alimentare și un portmoneu cu bani, după care a fugit, iar o jumătate de oră mai târziu, a făcut o nouă victimă.

De astă dată, a urmărit o femeie în vârstă de 70 ani, iar când aceasta a intrat în scara unui bloc de pe strada Italiană, i-a pus cuţitul la gât, i-a smuls portmoneul cu bani şi a fugit. Din fericire, zic poliţiştii, septuagenara nu a suferit leziuni fizice în urma agresiunii.

Ameninţa că-şi taie gâtul

Tâlharul, după cum a relatat deja BIHOREANUL, a fost prins luni, la scurt timp după ultima sa faptă, în apropierea Parcului Olosig, în urma unei operaţiuni ample desfăşurate de poliţiştii orădeni și care nu a fost lipsită de incidente. Văzându-se încolţit, Balogh a scos din nou cuţitul şi a ameninţat că-şi taie gâtul. El a fost în final imobilizat şi dus la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, pentru cercetări. Poliţiştii au recuperat de la individ toate bunurile furate.

Balogh, care e din Ciumeghiu, dar locuieşte fără forme legale în Gepiu, s-a ales cu dosar penal pentru două infracţiuni de tâlhărie calificată şi o faptă de tâlhărie. El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorul va decide dacă-i va solicita arestarea. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea procurorului.

Recidivist

La doar 17 ani, Dănuţ Balogh are deja condamnări pentru trei furturi din tren, dar şi pentru o tâlhărie violentă comisă în 2018. 

În bandă cu alţi doi tineri, atunci, el a atacat o orădeancă, pe care au lovit-o cu un par şi i-au smuls poşeta în care victima avea bani şi telefonul mobil. În urma jafului, femeia a ajuns la spital, având nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, în timpul procesului, tânărul s-a ales cu o nouă acuză, cea de încălcare a solemnităţii şedinţei, după ce, la un termen de judecată, nervos că dezbaterile s-au amânat, a început să înjure oamenii, inclusiv pe judecător.

Fiind minor, însă, Balogh a scăpat doar cu măsura internării într-un centru educativ timp de 2 ani și 2 luni, perioadă care, însă, după cum se vede, nu i-a fost deloc de folos...

UPDATE. În Arest

În urma audierilor de marţi, Dănuţ Balogh a fost prezentat de procuror la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În timpul dezbaterilor, tânărul a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi să respingă solicitarea şi să dispună o măsură mai blândă, a arestului la domiciliu ori a controlului judiciar. Cererea lui a fost respinsă, însă, de magistrat care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Balogh mai poate contesta măsura la Tribunalul Bihor. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!