Neobositul primar al comunei Lugaşu de Jos, Sorban Levente, dă semne că vrea să-şi extindă notorietatea de scandalagiu la nivel naţional.

Mai nou, după cum a aflat Bihorel, Sorban nu se ceartă doar cu consătenii din cauza birurilor mari, multe nelegale, ori a preţului record al apei, invers proporţional cu calitatea care o face de nebăut, ci se ia de piept şi cu conducerea companiei naţionale Transgaz.

La mijlocul lunii septembrie, Sorban a semnat o adresă către Transgaz cum că nu este de acord cu traseul noii magistrale de gaz ce-ar urma să fie construită, pe o lungime de 70 kilometri, de-a lungul DN 1 Oradea - Cluj, în apropiere de Lugaşu de Jos până în oraşul Huedin.

Investiţie de multe zeci de milioane euro, extinderea magistralei de gaz DN 400 este cel mai amplu astfel de proiect al Transgaz din ultimele trei decenii şi a fost aprobată de Guvernul României în luna februarie ca proiect strategic de importanţă naţională.

Pentru Sorban, însă, care şi în urmă cu vreo 7 ani a stopat extinderea conductei de gaz din Biharia până în Aleşd, aşa încât blocurile din oraş se încălzesc şi acum cu lemne, se pare că strategia e tocmai blocarea proiectului naţional.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!