Încă un nou tânăr fotbalist orădean susţine probe de joc în Italia. Este vorba despre Luca Popa, care, după cum informează clubul CSM Oradea, a plecat în probă la celebra echipă italiană Atalanta Bergamo.

„Lider al generației 2005 în fotbalul românesc, fundașul orădean este unul dintre cei mai de perspectivă tineri din cadrul academiei CSM Oradea. Fundaș central, Luca este nepotul lui Vasile Popa (bunic) – fost jucător la Jiul Petroșani și UTA, respectiv al Mădălin Popa (unchi) – fost jucător la Dinamo București, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu și FC Bihor – având șapte apariții în Liga 1”, după cum îl descrie clubul orădean, pe site-ul oficial.

De precizat că în sezonul competiţional 2019-2020, tânărul fotbalist a jucat la seniori în Liga a 4-a, pentru CAO Oradea, câștigând toate meciurile pe care le-a disputat și a ajutat astfel echipa să urce în eșalonul valoric superior.

Apoi, Luca Popa a debutat, în luna septembrie 2020, la nivelul celui de-al 3-lea eșalon fotbalistic al României. În paralel, el este şi component de bază al echipei naționale U16.

După cum mai informează clubul CSM, „Luca Popa se află în vizorul mai multor echipe din Serie A de mai mult timp”. De altfel, el a fost în probe și la Inter Milano, noua campioană a Italiei.

Pe parcursul anului 2019, Popa a participat la diferitele acțiuni de selecție a celor mai de perspectivă jucători ai generației 2005 din întreaga țară. El i-a convins pe antrenorii și managerii departamentelor de specialitate ale Federației Române de Fotbal și a fost inclus în lotul reprezentativei U15 și U16 pentru mai multe acțiuni.