Ce destin frământat a avut terenul de lângă Aquapark! Când acolo s-a lansat proiectul Mecena, episcopul Tokes Laszlo a făcut scandal, acuzând că banii maghiarimii au fost deturnați cu sprijin politic din Ungaria. Cum necum, pe vremea mandatului lui Ilie Bolojan terenul a fost vândut cu 900.000 euro, magnatul Alexandru Mudura junior angajându-se să facă acolo un hotel, ba chiar și un centru de afaceri.

Pentru ca terenul să nu rămână o părăseală, așa cum este de fapt și în momentul de față, Primăria a impus niște clauze prin care, dacă nu se construiește într-un interval de timp rezonabil, proprietarul pierde terenul, ba mai plătește și niște taxe de penalizare.

Nu știu pe care colț de masă s-a încheiat respectivul contract, dar acum, după ce s-a ajuns în instanță, domnul Mudura a avut câștig de cauză. Judecătorii au constatat că e suficient să faci un mic coteț pe post de centru de afaceri ca să nu mai poți fi atacat de administrația locală.

De obicei, când Primăria e interesată să pună mâna pe un teren, mobilizează cei mai buni avocați din instituție și de afară și îi duce drept martori inclusiv pe primar sau viceprimari. Se pare că în cazul acesta a fost ca meciul dintre România și Slovacia, repriza a doua.

Până la urmă, nu s-au pierdut 900.000 euro, sumă deja ridicol de mică la actualele prețuri ale terenurilor din jur, s-a pierdut o oportunitate de investiții. Terenul, situat în coasta Aquaparkului, putea fi valorificat și altfel decât construind neapărat un hotel în preajmă. Acum, când până și Salonta își face parc acvatic de distracții, trebuie să vii cu ceva nou, să adaugi bazine și tobogane, să nu lași clienții să se plictisească sau să meargă în altă parte.

Nu mă îndoiesc că până la urmă terenul acela va fi valorificat de patronul Mudura, dar e păcat că administrația publică a tratat cu superficialitate potențialul zonei, vânzând practic un teren prețios pe bani mărunți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!