Săptămâna trecută, omul de afaceri Alexandru Mudura jr. s-a putut scălda în șampanie. Firma Nymphaea Resort SRL, „puiul” Lotus Center care în 2015 a cumpărat de la Primăria Oradea un teren de lângă aquapark promițând că va construi acolo un hotel, a câștigat definitiv procesul cu municipalitatea, care îi ceruse penalități pentru că nu a edificat clădirea.

Așa cum anterior a decis Tribunalul Satu Mare, Curtea de Apel Alba a hotărât joia trecută, definitiv, că Nymphaea Resort nu trebuie să plătească nimic Primăriei, fiindcă a construit pe terenul de 10.000 mp o sală de evenimente, investiție imobiliară prin care, spun judecătorii, și-a stins obligația contractuală.

Astfel, firma patronată de Mudura jr. va rămâne cu terenul, cu construcția și cu banii, nefiind obligată să plătească penalitățile care, la momentul începerii procesului, în 2021, erau de 192.000 lei.

Mai mult, compania și-a rezervat dreptul de a cere cheltuieli de judecată într-un alt proces și, cine știe, poate va cere municipalității și daune, că a tracasat-o.

Bihorel nu poate să nu se întrebe dacă, văzând sentința definitivă, reprezentanții Primăriei, meșteri în asemenea contracte păguboase, s-au întristat ori, mai degrabă, au răsuflat ușurați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!