Primăria Oradea pregăteşte dezafectarea a 150 de garaje amenajate pe străzile Milcovului şi Andersen Nexo în zona liniei ferate. Proprietarii construcţiilor au la dispoziţie trei săptămâni pentru a-şi goli şi demola garajele.

Îndemnaţi să le demoleze singuri...

"La finalul săptămânii trecute au fost emise notificări prin care utilizatorii acestor garaje sunt rugaţi să colaboreze cu municipalitatea orădeană în vederea realizării lucrărilor publice atât de necesare zonei în care locuiesc, solicitându-li-se eliberarea garajelor de orice fel de bunuri și să să îşi recupereze materialele refolosibile din acestea, până cel târziu la data de 24 februarie", a transmis marţi Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

După ce orădenii îşi vor fi recuperat bunurile, municipalitatea orădeană va demola construcţiile şi va elibera locul de resturile rezultate.

„În cazul în care vor fi proprietari de garaje care nu se vor conforma, dezafectarea acestora va fi făcută de către Primărie, iar suma le va fi imputată”, a declarat pentru BIHOREANUL directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea, Lucian Popa.

În loc de 150 de garaje, 200 de locuri de parcare!

Pe amplasamentul eliberat în urma demolării celor 150 de garaje din străzile Milcovului şi Andersen Nexo, municipalitatea orădeană urmează să amenajeze parcări.

"Aproximativ 200 de locuri de parcări de domiciliu vor fi amenajate, începând cu această primăvară, pe cele două străzi, în locul garajelor existente. Acestea vor fi supuse reamenajării prin realizarea de alei de acces, spaţii verzi şi locuri de parcare de domiciliu pentru locuitorii din zonă, inclusiv pentru cei care au deţinut garaje", a transmis Primăria.

Consiliul Local Oradea a hotărât în anul 2021 dezafectarea tuturor garajelor din municipiu situate pe domeniul public până cel târziu anul acesta.

Decizia a fost luată având în vedere că pe suprafața a două garaje municipalitatea poate amenaja trei locuri de parcare, pentru a pune la dispoziţia unui număr cât mai mare de riverani amplasamente pe care să îşi poată lăsa maşina.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!