Poliţiştii şi comisarii de mediu au descoperit săptămâna trecută o balastieră ilegală în mijlocul Crişului Negru, lângă satul Tăut, din comuna Batăr.

Autorităţile au descins în zonă la sesizarea ecologiştilor din Asociaţia Naţională de Combatere a Braconajului şi Poluării, care au filmat intruşii excavând nisip şi piatră chiar din albia râului, acolo unde asemenea fapte sunt strict interzise.

Mai mult, pentru a putea intra în apă cu utilajele, ilegaliştii au săpat şi în malurile râului, fără să-i intereseze că se află într-o arie protejată, iar cu materialele excavate au făcut "munţi" din care încărcau fără jenă balastru în camioane, pornite apoi spre şantiere.

În total, patru legi au fost încălcate, iar vinovaţii riscă închisoarea pentru infracţiunile de acest tip la adresa mediului.

Autorităţile au reuşit să identifice două firme ce deţin utilajele folosite la excavările clandestine şi, după cum a aflat Bihorel, una îi aparţine faimosului Dorel Ungur (foto), afacerist cu drag de evaziune şi şmecherii, care a mai furat balastru din zona Batăr şi în trecut, pe lângă alte belele pe care le-a provocat.

Dacă a scăpat uşor de fiecare dată, de ce s-ar teme acum?

(sursa video: ANCBP - Filiala Bihor)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!