Termoficare Oradea îşi majorează, începând din august, tarifele pentru avizele eliberate şi serviciile prestate.

Consiliul Local a aprobat joi majorările justificate de conducerea societății prin creșterea costurilor cu salariile. Hotărârea a fost luată cu votul consilierilor PNL prezenți la ședință, în timp ce reprezentanții UDMR s-au abținut, iar cei ai PSD au votat împortiva noilor prețuri.

Astfel, începând de luna viitoare tariful pentru emiterea avizului de coexistenţă cu reţeaua termică eliberat pentru persoane fizice sau firme, indiferent, va fi majorat de la 295 lei în prezent la 390 lei.

La fel, tariful pentru inventarierea suprafeţei radiante de către angajaţii Termoficare va fi majorat de la 88 lei la 100 lei, în componenta lui fixă, iar componenta variabilă va creşte de la 17 lei la 18 lei pentru un apartament cu o cameră, de la 26 lei la 40 lei pentru unul cu două camere şi de la 36 lei la 50 lei pentru unul cu trei camere.

În plus, Termoficare va introduce un tarif nou, pentru emiterea unui acord de furnizare la reţeaua termică primară sau secundară, către agenţii economici sau persoanele fizice. Acesta va costa 150 de lei.

"Prin acordul de furnizare se stabilesc condiţiile preliminare de racordare, respectiv locul de racordare şi modalitatea de alimentare. În funcţie de solicitare, inginerii ies în teren şi identifică detaliile tehnice pentru racordarea viitorului consumator", a explicat pentru BIHOREANUL directorul comercial al Termoficare, Dan Creţu.

La fel, începând din 1 august va creşte de la 120 lei pe oră la 158 lei pe oră tariful de închiriere a unui buldoexcavator cu picon şi de la 120 lei la 163 lei pe oră cel pentru un excavator.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!