Nora fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, s-a retestat din proprie iniţiativă la un laborator privat la câteva zile după investigaţia iniţială pentru virusul Sars-Cov-2, iar rezultatul i-a ieşit negativ, scrie portalul Bihorjust.ro, care publică şi fotografii după buletinul de analiză al tinerei. 

Potrivit aceleiaşi surse, probele i-au fost preluate tinerei de un echipaj medical al spitalului privat Pelican şi trimise apoi la laboratorul Synevo. 

„De ziua de naștere a mirelui...”

Claudia Timiș fusese diagnosticată, marţi, cu Covid-19 după un test prelucrat la unul dintre laboratoarele spitalelor publice din Oradea. În urma anchetei epidemiologice, DSP Bihor a dispus măsura carantinei la domiciliu atât pentru tânără, cât şi pentru cele peste 350 de persoane care au fost prezente la nunta ei cu fiul comisarului șef (r) Eugen Boc. 

După cum se ştie, procurorii orădeni au deschis în cauză dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce s-a constatat că nunta ţinută la sala Opera nu a respectat legile în vigoare, care, atunci, prevedeau că astfel de evenimente se pot ţine cu 50 de persoane dacă se desfăşoară în interior, respectiv 100 de persoane pe terasă.

„Vestea a fost primită chiar de ziua de naștere a mirelui, Eugen Boc jr.”, mai spune site-ul citat, care menționează că legea nu prevede ce se întâmplă în cazul în care, ulterior luării deciziei de carantinare, se stabilește că persoana cu care au intrat în contact cei carantinați nu este, de fapt, bolnavă.

„Deciziile de carantină rămân valabile”

Chiar dacă testul făcut din proprie iniţiativă a indicat un rezultat negativ, mireasa şi ceilalţi invitaţi de la nuntă vor rămâne în carantină la domiciliu, conform dispoziţiilor de săptămâna trecută ale DSP Bihor.

Contactată de BIHOREANUL, dr. Daniela Rahotă, directorul DSP Bihor, a declarat: "Deciziile de carantină în cazul persoanelor care au participat la nuntă rămân valabile". 

Rahotă a refuzat, însă, să facă declaraţii pe tema testului negativ al miresei lui Boc jr. sau a altor aspecte legate de acest caz, invocând faptul că există o anchetă penală în desfăşurare.