Toate magazinele Kaufland din Bihor, cinci la număr, au fost amendate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) în total cu peste 200.000 de lei pentru mai multe nereguli, inclusiv pentru spaţii de depozitare murdare şi produse alterate. De asemenea, grill-ul de la magazinul din cartierul Nufărul a fost închis temporar.

Detalii despre amendă şi nereguli au fost transmise, luni, printr-o informare de presă, semnată șeful CJCP Bihor, Giani Bura. Controalele au fost făcute în weekend și au fost parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate la nivel naţional în magazinele Kaufland de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Concret, comisarii au descoperit că mai multe produse expuse la raft erau alterate şi că materiile prime folosite la raionul cu mâncare expusă nu erau igienizate corespunzător, un exemplu dat în comunicat fiind carnea de pasăre cu multe impurităţi.

"Prezenţa la comercializare a citricelor tratate cu Imazalil, substanţă periculoasă, care poate provoca intoxicaţii, chiar dacă nu este consumată coaja, astfel cum avertizează comerciantul", a fost o altă neregulă descoperită de comisari.

Alte probleme găsite au fost mai multe spaţii frigorifice insalubre, cu resturi alimentare, praf şi mâzgă, produse congelate cu depuneri de gheaţă, utilizarea unor cuptoare şi alte echipamente la raioanele de panificaţie şi grill care nu au fost curăţate şi care prezentau urme de arsuri şi resturi de mâncare.

Ca urmare, comisarii au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de 36.500 de lei şi au oprit temporar de la vânzare alimente în valoare de 11.751 de lei.

CJPC a aplicat în total 15 amenzi și un avertisment, în valoare totală de 225.000 de lei.

În plus, unele vitrine frigorifice au fost oprite şi repornite abia după ce au fost curăţate.

Potrivit șefului CJPC Bihor, o asemenea măsură a fost dispusă, temporar și până la remedierea problemelor, și în cazul grill-ului din cartierul Nufărul din Oradea.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!