Lucrările de turnare a radierului viitoarei parcări supraetajate din strada Iosif Vulcan vor restricţiona joi traficul auto în zonă.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, care citează o decizie a Comisiei tehnice pe probleme de circulaţie, pe durata lucrărilor, programate între orele 5:30 – 23:45, circulaţia se va desfăşura alternativ sub dirijarea agenţilor Poliţiei Locale.

"Circulaţia va fi restricţionată pe ambele sensuri, alternativ, pe tronsonul străzii Iosif Vulcan cuprins între Piaţa Ferdinand şi sensul giratoriu de lângă Parcul Libertăţii. Poliţia Locală va dirija traficul, pe tronsonul afectat", se menţionează în comunicat.

Restricţiile de circulaţie vor fi impuse pentru desfăşurarea lucrărilor în condiţii de siguranţă.

"Asocierea Drum Asfalt SRL & Trameco SA a solicitat instituirea restricţiei de trafic în vederea asigurării accesului pentru autospecialele ce execută lucrarea", a transmis Primăria.

Măsura este necesară pentru a asigura fluxul neîntrerupt al turnării betonului.

"Procesul de turnare este continuu, nu poate fi întrerupt. La faţa locului vor fi aduse patru pompe mari, iar maşinile cu beton vor intra în curte tot timpul pentru a le alimenta până la turnarea întregului radier”, arată municipalitatea.

Lucrările la cea mai nouă parcare supraetajată din Oradea au început în luna iulie. Până în prezent constructorii au eliberat amplasamentul, au săpat fundaţia, au turnat egalizarea şi au armat radierul în pregătirea turnării betonului.

Viitoarea parcare cu regim de înălţime D+P+3E, va avea 145 de locuri, dintre care 6 pentru persoane cu handicap, şi se realizează pe un teren de 4.179 metri pătraţi din curtea interioară dintre străzile Iosif Vulcan 12-14 şi Aurel Lazăr 5-9.

Construcția parcării a fost atribuită asocierii firmelor Drum Asfalt SRL (lider de asociere), Trameco SA (asociat) şi Poliart SRL (asociat).

Valoarea contractului este de 10,2 milioane lei fără TVA, iar potrivit acestuia durata de execuţie este de 15 luni, din care trei luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!