Trei localuri din centrul comercial Lotus Center, din cartierul Nufărul, au fost închise, joi, în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, este vorba despre Mesopotamia și restaurantul chinezesc, situate în zona de food a complexului, iar în vizor ar fi și Kokolosh, local care, până la ora publicării acestei știri, nu primise încă o comunicare oficială de închidere.

Contactat de pe această temă, şeful CJPC Bihor a confirmat informaţia.

"Este o acţiune coordonată de la nivel central. Trei restaurante au fost închise temporar, la toate trei au fost găsite condiţii neconforme de păstrare a alimentelor, probleme de igienă, iar în unele cazuri şi produse expirate", a precizat Giani Bura, şeful CJPC Bihor, pentru BIHOREANUL.

Acesta a mai declarat că "toate cele 3 localuri rămân închise până la remedierea deficienţelor".

De asemenea, el a mai spus că, în cursul zilei de vineri, ANPC va reveni cu un comunicat şi cu imagini detaliate în urma controalelor, "pentru că acţiunea e în derulare".

La controale a participat şi unul dintre vicepreşedinţii ANPC, Sebastian Ioan Hotca. 

Și acesta a confirmat BIHOREANULUI închiderea localurilor menționate, subliniind, însă, că deocamdată nu au fost finalizate actele de control și că administratorilor acestora li s-au lăsat invitații la sediul CJPC Bihor pentru lămuriri. În plus, și alte localuri vor fi controlate.

„Controalele nu s-au finalizat (...). Sunt în curs de derulare și la altele (localuri - n.r.). Am găsit ceea ce găsim de fiecare dată: abateri legate de produse care nu sunt conforme, multe exprate sau în condiții improprii de depozitare. Or, în primul rând trebuie să discutăm despre igienă în asemenea spații. Toate controalele vizează respectarea condițiilor igienice în astfel de localuri și au scop în primul rând protecția consumatorilor”, a spus Hotca.

Întrebat dacă au fost aplicate și amenzi, vicepreședintele ANPC a mai precizat că da, însă și acestea vor fi detaliate în cadrul aceluiași comunicat, ulterior controalelor.

UPDATE: Cinci localuri închise!

Controalele făcute joi de comisarii de la Protecția Consumatorilor Bihor în complexul comercial Lotus Center au dus la închiderea temporară a cinci localuri din totalul de nouă controlate, și la amenzi de aproape 200.000 de lei, a anunțat instituția, vineri, printr-un comunicat de presă.

Potrivit comisarului șef al CJPC Bihor, Giani Bura, cei cinci operatori economici care au fost nevoiți să sisteze activitatea au fost SC Set Corporation SRL (Mesopotamia), SC Restaurant Wei SRL, SC Paste Cucina Bogdan SRL (Tratoria 5 Minuti), SC Saint Jaques SRL (Kokolosh) și SC West Burger Grill SRL (American Grill).

Doi dintre aceștia - SC Set Corporation SRL (Mesopotamia) şi SC Paste Cucina Bogdan SRL (Tratoria 5 Minuti) - și-au remediat deficiențele până vineri și, în urma unui nou control, au putut să redeschidă localurile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!