Strada Evreilor Deportați din Oradea se va închide traficului rutier, începând din 6 iunie pentru o perioadă de trei luni, pe porțiunea din dreptul Parcului Bălcescu, mai precis cea delimitată de strada Avram Iancu și bulevardul Decebal. 

Dublu sens pe strada Matei Basarab

Potrivit unui comunicat trimis marți de Primăria Oradea, Comisia tehnică pe probleme de circulaţie din cadrul municipalității şi-a dat acordul pentru închiderea străzii Evreilor Deportaţi (fostă Sucevei), de-a lungul Parcului Nicolae Bălcescu. 

„Pe acest tronson de stradă, traficul va fi închis în perioada 6 iunie - 6 septembrie, din cauza lucrărilor de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare", se menţionează în comunicat.

Astfel, pe durata verii circulaţia va fi deviată pe strada Matei Basarab (de pe cealaltă parte a parcului), care va deveni, din stradă cu sens unic, arteră cu dublu sens.

„Traficul va fi deviat pe Calea Matei Basarab, care va deveni stradă cu sens dublu, pe lângă Parcul Bălcescu. Ca urmare a acestui fapt, de pe strada Evreilor Deportaţi, din intersecţia cu strada Avram Iancu se va putea vira la stânga, către Calea Matei Basarab, respectiv către Calea Armatei Române", a transmis Primăria Oradea. 

Trafic deviat în centrul oraşului

Închiderea străzii de lângă Parcul Bălcescu va duce la schimbări în lanț în ceea ce privește circulația rutieră în zonă.

În noua organizare a traficului, strada Demetriu Teiuşanu, paralelă cu tronsonul închis traficului, va deveni sens unic dinspre strada Mihail Kogălniceanu spre strada Avram Iancu.

Strada Rachetei, din imediata vecinătate, va rămâne cu sens unic dinspre strada Mihail Kogălniceanu spre Demetriu Teiuşeanu.

Conform comunicatului, pe durata şantierului „strada Mihail Kogălniceanu va funcţiona ca sens dublu pe un tronson de 120 de metri liniari, cuprins între intersecţia cu strada Evreilor Deportaţi (Parc Bălcescu) şi intersecţia cu strada Teiuşanu, astfel încât vehiculele să poată ieşi din zona restricţionată". 

Pe de altă parte, comunicatorii municipalităţii au reamintit că tot începând din 6 iunie strada George Enescu, din zona centrală, va fi închisă traficului auto până pe 30 septembrie. Restricţiile vizează tronsonul delimitat de Bulevardul Magheru şi Parcul Traian şi vor fi instituite pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!