Trei străzi din cartierul orădean Ioșia vor fi transformate, începând de miercuri, în artere cu sens unic.

Amenajare de parcări

Conform unui comunicat al Primăriei, măsura va fi luată din 10 mai pe străzile Cornițelului, Buzăului și Oltețului din zona șoselei de centură.

„Este vorba de trei străzi paralele, pe care riveranii parchează în acest moment și se circulă destul de greu. Cele trei artere vor fi transformate în artere cu sens unic pentru fluidizarea traficului”, a explicat pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș.

Potrivit acestuia, introducerea sensului unic este în interesul riveranilor și a șoferilor care folosesc aceste străzi.

„Acolo locuitorii zonei oricum parchează în acest moment. Am hotărât să amenajăm pe o margine a drumului parcări ca să poată să își lase mașinile în condiții civilizate”, a spus Marchiș (vezi jos).

(strada Cornițelului - foto: Primăria Oradea)

Atenție, sens unic!

Astfel, municipalitatea a dat comandă societății Drumuri Bihor pentru transformarea celor trei străzi în artere cu sens unic și amenajarea de parcări pe unul dintre sensurile de mers.

Conform comunicatului, „pe strada Cornițelului circulația rutieră se va realiza în sens unic de la intersecția cu strada Lalelelor spre strada Nicolae Bolcaș și se vor monta indicatoare rutiere «Oprirea interzisă», suplimentate cu panoul adițional «Ridicarea autovehiculelor oprite și sau staționate», pe partea dreaptă a străzii, conform sensului de circulație stabilit”.

În schimb, pe strada Buzăului, care este paralelă, traficul auto se va realiza în sens invers de la intersecția cu strada Nicolae Bolcaș spre strada Henrik Ibsen.

Și aici se vor monta indicatoare rutiere „Oprirea interzisă” dar pe partea stângă a străzii, conform sensului de circulație stabilit.

În schimb pe strada Oltețului circulația rutieră se va realiza în sens unic de la intersecția cu strada Henrik Ibsen spre strada Nicolae Bolcaș.

Aici se vor monta indicatoare rutiere «Oprirea interzisă», suplimentate cu panoul adițional «Ridicarea autovehiculelor oprite și sau staționate», pe partea dreaptă a străzii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!