Un bărbat în vârstă de 56 ani din municipiul Salonta acuzat că, anul trecut, a ucis un om pentru o bicicletă a fost condamnat, joi, la 12 ani și 8 luni de închisoare și obligat să plătească familiei victimei daune morale de 120.000 de euro. Este vorba despre Kiss Sandor, arestat pe 25 iulie anul trecut, şi acuzat de moartea unui salontan în vârstă de 41 ani, Florian Vasile Gale, dat dispărut de familie şi găsit mort în apropierea noii piste de biciclete din Salonta.

Judecătorii Tribunalului Bihor l-au condamnat acum pe ucigaș la 12 ani și 8 luni de închisoare și l-au obligat să îi achite familiei victimei daune morale de 120.000 de euro şi daune materiale de circa 8.500 lei. Pentru a acoperi plata daunelor morale și materiale, instanţa a dispus să se menţină sechestrul atât asupra celor 3.700 de lei găsiți în casa lui Kiss, în timpul percheziţiei domiciliare, cât și asupra bunurilor mobile și imobile ale acestuia.

Sentința nu este definitivă, Kiss având posibilitatea să o atace la Curtea de Apel Oradea.

După cum a relatat BIHOREANUL, victima a fost dată dispărută în data de 10 iulie, anul trecut. Pe Florian Vasile Gale (foto), familia îl căuta de zile întregi, după ce a plecat de acasă în dimineaţa de 5 iulie şi nu s-a mai întors. Cadavrul lui a fost găsit în seara de 22 iulie, în apropierea noii piste de biciclete din Salonta, într-o zonă cunoscută de localnici drept "Szalmakert", adică zona viilor din Salonta. 

Purta urme de lovituri, după cum au constatat medicii legişti care au examinat cadavrul, motiv pentru care Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au pornit o anchetă în caz, pentru omor. Autorul a fost prins în scurt timp. Era tot un salontan, Kiss Sandor.

„Din mijloacele de probe administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: în data de 05 iulie 2023, între orele 15:58 - 16:18, în timp ce se aflau în locul numit via Szalmakert din municipiul Salonta, suspectul a agresat-o pe persoana vătămată. I-a aplicat mai multe lovituri la nivelul capului cu pumnul şi cu un corp contondent dur, provocându-i un traumatism cranio-cerebral cu fractură de boltă şi bază de craniu ce a condus ulterior la decesul victimei, după care, profitând de starea victimei aflate în imposibilitate de a se apăra, i-a sustras bicicleta având inscripţia Jumbo MTB, de culoare gri cu albastru”, se arăta în comunicatul trimis de Parchetul Bihor în data de 25 iulie, anul trecut. 

Kiss a fost arestat preventiv, măsură care este în vigoare şi în prezent. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!