Cătălin Butuc şi fraţii Andrada şi Florin Costa, cei trei tineri din Bihor arestaţi pe 10 octombrie şi anchetaţi de procurorii militari pentru că au sechestrat şi umilit la o manieră extremă o femeie din Oradea, ar putea sta după gratii până în luna ianuarie.

La propunerea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, Tribunalul Bihor a prelungit, vineri, măsura arestului preventiv pe numele lor pentru încă 30 de zile.

Procesul s-a desfăşurat în aceeaşi zi în care apărătorii celor trei aveau stabilit termen de judecată pentru revocarea măsurii, cerere care, în aceste condiţii, a fost respinsă.

Fraţii Costa şi pompierul militar Cătălin Butuc pot contesta încheierea Tribunalului Bihor în termen de 48 de ore de la comunicare. Verdictul final va fi dat de Curtea de Apel Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a relatat, pompierul militar Cătălin Butuc, 31 de ani, fiul unei poliţiste şi al fostului şef al Serviciului Paşapoarte Bihor, Florian Butuc, a fost arestat preventiv pe 10 octombrie, alături de alţi doi tineri, fraţii Andrada şi Florin Costa, după ce, cu o zi mai devreme, au sechestrat şi umilit la o manieră extremă o femeie din Oradea, despre care cei doi fraţi bănuiau că ar fi avut o relaţie cu tatăl lor.

Totul s-a întâmplat în satul bihorean Ortiteag din comuna Măgeşti, într-un birou al unei firme de construcţii patronate de Gavril Costa, victima fiind chiar contabila acesteia, mamă a doi copii.

Cei trei au chemat-o pe femeie la birou sub pretextul că au nevoie de ajutorul ei, iar când a ajuns au umilit-o: au ţinut-o sechestrată mai multe ore, i-au luat telefonul, i-au pus un căluş în gură, i-au legat mâinile şi picioarele cu curele, au dezbrăcat-o şi au tuns-o cu un aparat, tăindu-i şi genele şi sprâncenele, au bătut-o, iar în final au urcat-o într-o maşină şi au dus-o în sat la mama ei, aruncând-o în curtea imobilului. Abia aici, femeia a reuşit să ceară ajutor, sunând la Poliţie.

Ancheta în caz este desfăşurată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, competenţi să cerceteze cadre militare, cum este şi cazul lui Cătălin Butuc.