Situație dramatică în județul Olt. Un bărbat în vârstă de 46 ani din Slatina a fost găsit, luni, spânzurat, în garsoniera în care locuia. Fost angajat al ALRO Slatina, trimis în șomaj tehnic, acesta ar fi lăsat câteva cuvinte pe o factură, punând gestul pe seama greutăţilor din ultima perioadă.

Povestea, publicată de Adevărul.ro, a ieșit la iveală după ce în ultimele zile un coleg a încercat să dea de bărbat. Nu a răspuns la telefon, l-a căutat acasă și l-a găsit spânzurat de ţeava de gaze cu firul de la internet.

„Pe o factură de utilităţi, lăsată la vedere, bărbatul a scris „Ultima variantă - o moarte“, spun surse apropiate anchetei”, conform site-ului citat.

Bărbatul locuia singur și, spun polițiștii, „nu prezenta urme vizibile de violenţă pe suprafaţa corpului”.

„Surse din anturaj dau drept posibil motiv al gestului fatal faptul că bărbatul, salariat al combinatului de aluminiu ALRO S.A., fusese trimis în şomaj tehnic, situaţie în care încasa doar 75% din salariul de bază, veniturile sale scăzând foarte mult. ALRO a trecut la astfel de măsuri cu aproximativ o lună în urmă după ce, din cauza imposibilităţii de a mai cumpăra curentul electric necesar, a luat decizia de a închide trei hale (din cele cinci) de electroliză”, mai scrie Adevărul.ro.

Sursa citată mai arată că sute de angajaţi, estimau la acel moment liderii de sindicat, sunt în acelaşi pericol, nefiind sigur dacă la expirarea perioadei de şomaj tehnic va exista posibilitatea să fie rechemaţi la lucru.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!