Criminalul din oraşul Aleşd care, iarna trecută, şi-a sugrumat partenera de viaţă, a fost condamnat definitiv, marţi, la 24 ani de detenţie pentru omor calificat.

Condamnarea a fost dispusă de un complet de la Curtea de Apel Oradea, care a decis practic să menţină ca legală şi temeinică hotărârea pronunţată în luna iunie de Tribunalul Bihor, unde bărbatul, Iosif Venţel, 44 ani, a primit o pedeapsă de 20 ani de detenţie pentru crima comisă iarna trecută, la care s-au adăugat cele 1.441 zile de închisoare rămase neexecutate dintr-o pedeapsă la care bărbatul fusese condamnat în 2010, pentru uciderea fostei sale concubine, mamă a 8 copii.

Prima crimă, Venţel a comis-o în 2008, când şi-a înjunghiat victima cu mai multe lovituri de cuţit, iar apoi a lovit-o în cap şi cu un topor. Bărbatul a fost condamnat, atunci, la 15 ani de detenţie şi ar fi trebuit să iasă din penitenciar în 2022. În loc de asta, el a fost eliberat condiţionat pe 15 februarie 2018, în baza Legii 169/2017, care prevede reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare.

După nici doi ani, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie anul trecut, Iosif Venţel a ucis din nou. Bărbatul şi-a bătut cu sete concubina şi a strâns-o de gât, după care s-a predat la Poliţie. El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Măsura a fost menţinută, însă, pe tot parcursul noii anchete, dar şi a procesului pornit pe numele său în decembrie 2019 la Tribunalul Bihor şi ajuns la final, marţi, prin verdictul Curţii de Apel Oradea. 

Cumplit este că, aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit deja, fiul criminalului, Venţel Iosif Daniel, este condamnat tot pentru o crimă violentă, comisă asupra propriei lui soţii pe 23 august 2018. Tânărul de doar 23 ani şi-a strâns de gât victima de aceeaşi vârstă, mamă a 2 copii, cu care se certase, după care, văzând că nu mai mişcă, a luat-o şi a pus-o în pat şi, ca să fie sigur că nu se trezeşte şi fuge, i-a tăiat ligamentele din spatele genunchilor.