Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Vasile Popa, a anunţat, luni, că Tribunalul Bihor a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui bărbat acuzat de loviri şi vătămări cauzatoare de moarte, în cazul prostituatei omorâte în bătaie în noaptea de 7/8 august pe centura municipiului Oradea.

Suspectul este Sebastian Florin Gligor, are 32 ani şi, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, a fost identificat în urma unei anchete ample efectuate de procurori în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor.

Sursele BIHOREANULUI spun că bărbatul a fost identificat cu ajutorul unor prostituate de pe centură, care l-au văzut cum a oprit  cu un scuter lângă victima sa şi care l-au descris ca fiind un client obişnuit, indicii întărite apoi de înregistrările făcute de camerele de supraveghere din benzinăria Mol, care l-au surprins în timp ce se îndrepta cu prostituata spre un câmp din apropiere, unde femeia a şi fost găsită apoi de concubinul ei.

Iniţial, Gligor a negat acuzaţiile, încercând să arunce vina asupra concubin, susţinând că el a lăsat femeia vie şi nevătămată însă nu i-a plătit, motiv pentru care bărbatul ar fi bătut-o.  Supoziţiile au fost contrazise, însă, de probele strânse în cursul anchetei.

"Inculpatul a recunoscut cu greu fapta, a fost supus şi testului poligraf iar  în cursul acestei săptămâni urmează să fie supus unei expertize psihiatrice ", a declarat procurorul Vasile Popa.

Din ancheta efectuată până în prezent, bărbatul a abordat-o pe prostituată în seara de 7 august, în jurul orei 22 şi a condus-o pe un teren viran din apropiere unde, însă, cei doi s-au certat.

„Pe fondul neînţelegerilor legate de suma datorată, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un corp dur, după care a plecat", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Victima a fost găsită ulterior de concubinul ei, care prin Serviciul de Urgenţă 112 a anunţat poliţia şi Ambulanţa. Tânăra, care era însărcinată în luna a 3-a şi mai avea acasă un copil, a murit în aceeaşi noapte în spital, din cauza unei puternice hemoragii interne survenite în urma traumatismelor care i-au provocat o ruptură de ficat şi a unor vase mari de sânge abdominale.

Citiţi amănunte despre tragedie în articolul "Prostituată omorâtă în bătaie de un client care a refuzat să o plătească pentru sex"