Un apart-hotel cu zece camere ar urma să fie construit în Oradea, la baza drumului care urcă Dealul Ciuperca.

Potrivit unui comunicat trimis luni de Primăria Oradea, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat proiectul investiției care va fi făcută prin demolarea unei clădiri nefolosite, aflate într-o stare avansată de degradare, de la intersecţia străzilor Gheorghe Doja şi Graurilor (foto jos).

„Zona este deja una de interes turistic, având în vedere situarea în apropierea Dealului Ciuperca, a Parcului Brătianu, a aquaparkului, a malului Crişului Repede şi a zonei centrale a oraşului", a declarat viceprimarul Arina Moş.

Viceprimarul se aşteaptă ca interesul agenţilor economici pentru investiţiile în domeniul serviciilor de cazare să crească în continuare, stimulat de acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimaterică zonei centrale a Oradiei.

În ceea ce priveşte proiectul din strada Gheorghe Doja suspus aprobării CMUAT de firma Ştefania Imob, odată avizat, acesta va urma să fie supus consultării populaţiei, iar apoi aprobării Consiliului Local.

Viitoarea construcţie cu subsol, parter şi un etaj cu mansardă va avea maximum 10 camere şi 11 locuri de parcare.

„Încă din faza de oportunitate, comisia de urbanism a solicitat o volumetrie mai deosebită, potrivită pentru o parcelă de colţ. Astfel, investitorul şi arhitectul au ţinut cont de recomandările comisiei, rezultând o volumetrie dinamică", a declarat arhitectul-şef al oraşului, Radu Fortiş.

Conform comunicatului Primăriei, amplasamentul viitoarei investiţii face parte dintr-o zonă caracterizată prin funcţiunea rezidenţială cu densitate mică, în care predomină locuinţe unifamiliale, cu parcele generoase şi deschidere la stradă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!