Un bărbat de 39 de ani din Japonia, care în 2008 a ucis şapte persoane, a fost executat, prin spânzurare, la Tokyo. Uciderea bărbatului vine la 8 ani de la condamnarea la moarte şi este prima din acest an din Japonia.

Tomohiro Kato a comis una dintre cele mai şocante crime în masă din istoria recentă a ţării, informează BBC. Bărbatul avea 25 de ani când a intrat din plin într-o mulţime de oameni în centrul oraşului Tokyo, la volanul unui camion, ucigând trei persoane. Apoi a înjunghiat trecătorii cu un pumnal, omorând alți patru şi rănind încă opt oameni.

Bărbatul a fost reţinut de poliţie la faţa locului şi în timpul procesului a recunoscut crimele, spunând că a fost supărat din cauza bullying-ului online, notează Hotnews.ro.

Japonia rămâne una dintre puţinele ţări dezvoltate care încă mai aplică pedeapsa cu moartea, în ciuda criticilor din partea grupurilor internaţionale şi locale pentru drepturile omului.

În Japonia, mai arată sursa citată, trei persoane au fost spânzurate în decembrie anul trecut şi peste 100 de deţinuţi au fost condamnaţi la moarte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!