Un bărbat din Bihor, aflat sub influenţa alcoolului, s-a urcat, sâmbătă, pe un stâlp de înaltă tensiune din localitatea Ortiteag, comuna Măgeşti, şi a ameninţat că se aruncă de la înălţime.

La ora 11.43, situația a fost anunțată autorităților prin apel la numărul unic de urgență 112.

"La faţa locului au ajuns de urgenţă echipaje de poliţie de ordine publică, de la secţiile de poliţie rurală arondate, precum şi un negociator de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, echipaje de ambulanţă, pompieri şi reprezentanţi ai companiei de electricitate. Echipele de intervenţie prezente la faţa locului acţionează pentru aplanarea situaţiei şi soluţionarea stării conflictuale", se arată într-o informare transmisă de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Sursele BIHOREANULUI spun că bărbatul le-a cerut autorităţilor bani, ca să poată petrece şi el de Revelion. 

Bărbatul nici măcar nu este la prima păţanie de acest fel. În vară, tot în stare de ebrietate fiind, el a mai urcat pe acelaşi stâlp de înaltă tensiune şi a ameninţat că se sinucide. Atunci, după ce s-a dat jos, a fost internat cu forţa la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Oradea.  

UPDATE: Internat la spital

După câteva ore de negocieri, bărbatul a cedat. „În jurul orei 15.50, bărbatul a coborât de pe stâlpul de înaltă tensiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Acesta a fost preluat de autorităţi şi dus nevoluntar la Spitalul de Neuropsihiatrie din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!