Un bloc cu trei etaje, dintre care ultimul retras, ar putea fi ridicat în Piaţa Ţăranilor 1 din Oradea, până de curând o zonă de case.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a avizat săptămâna trecută, la cererea firmei Flavoia Invest, construcţia imobilului.

„Prin proiect se propune construirea unui imobil de locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, cu regim de înălţime P + 2E + etaj retras cu 10 apartamente şi 11 locuri de parcare. Suprafaţa de teren vizată de investiţia din Piaţa Ţăranilor 1 este de 507 metri", se menţionează în comunicat.

Avizul de oportunitate a fost acordat cu condiţia ca solicitantul să îşi completeze documentaţia de urbanism.

„Zona în care se doreşte construirea imobilului era în trecut o zonă de locuinţe individuale, care cu timpul au fost înlocuite de imobile cu diverse activităţi economice la parter. Vorbim aici de o zonă urbană mixtă, dezvoltată de-a lungul arterei de circulaţie strada Ştefan Zweig. Având în vedere că rolul comisiei este acela de a proteja zonele de locuinţe şi de a încadra corect imobilele din punct de vedere estetic, urbanistic şi funcţional, aceasta a dat aviz de oportunitate favorabil, cu condiţia ca investitorul să revină în comisie pentru a prezenta documentaţia de urbanism, respectiv Planul Urbanistic Zonal", a declarat viceprimarul Arina Moş.

În plus, având în vedere că iniţiatorul proiectului a solicitat creşterea gradului de ocupare a terenului (n.r. raportul dintre suprafaţa construită a imobilului şi suprafaţa terenului) măsura ar putea fi aprobată de CMUAT doar după consultarea populaţiei cu condiţia ca riveranii să fie de acord.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!