Vasile Mogoș, unul dintre jucătorii echipei naționale a României, care a ajuns până în optimile Campionatului European, și-a tatuat pe piept sintagma „Generația de suflet”, rostită inițial de antrenorul Edward Iordănescu pentru a descrie implicarea tricolorilor.

Potrivit portalului Golazo.ro, Vasile Mogoș (31 ani), fundaș al echipei CFR Cluj, și-a tatuaj „Generația de suflet” în dreptul inimii, iar sub această expresie, tricolorul românesc, în linii subțiri. 

El a publicat pe contul său de Instagram o fotografie cu tatuajul și mesajul „Atât”. Gestul a fost lăudat de mulți dintre urmăritorii săi. 

Fotbalistul mai are tatuat la baza gâtului numele fetiței sale, Amira. 

În meciul cu Olanda, din optimile EURO 2024, Vasile Mogoș a fost înlocuit de antrenor, din cauza unei probleme medicale. El fusese lovit grav de olandezul Dumfries și nu a mai putut să respire. 

În timpul campionatului, fundașul a declarat cât de mult înseamnă pentru el să fie parte din echipa țării. „De când eram mic îmi doream să ajung aici, dar nu mă gândeam că voi reuși. Sunt foarte mândru, aș face orice pentru națională. Sunt foarte norocos să fiu aici. În continuare dau totul pentru națională, fac orice”, a spus el. 

Lotul cu care România a fost prezentă în Germania, la EURO 2024, a devenit cunoscut drept „Generația de suflet”, după victoria categorică obținută în meciul din grupe cu Ucraina, 3-0. 

„Au fost generații extraordinare în trecut. Această generație nu reprezintă niciun metal. Această generație reprezintă «Generația de suflet». V-aș ruga să o numim «Generația de suflet». A pus cel mai mult suflet în tot ce-a făcut. Și știu multe din trecut, pentru că familia mea a fost implicată. E «Generația de suflet» a românilor”, a spus Edward Iordănescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!