Magazinul Profi de pe strada Bumbacului din cartierul Nufărul din Oradea a fost închis marţi după-masa de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor şi amendat cu 60.000 lei pentru mizerie, praf şi alimente cu urme de mucegai.

Potrivit unei informări transmise miercuri de şeful CJPC Bihor, Giani Bura, comisarii au mers în control după ce un consumator bihorean a sesizat că există mai multe probleme în magazinul Profi din cartierul Nufărul.

În urma verificărilor, comisarii au descoperit că spaţiile frigorifice unde au fost depuse alimente erau murdare, cu resturi de produse şi cu mâzgă. De asemenea, alimentele depozitate în interior aveau urme masive de gheaţă.

„În zona gastro existau echipamente (grill) cu depuneri de grăsime, arsură, resturi alimentare, alte impurităţi, pavimentul era murdar, cu depuneri de grăsime, vopsea exfoliată”, se mai arată în comunicat.

Apoi, în spaţiul frigorific folosit la dezgheţarea crenvurştilor, în zona de gastronomie, au fost găsite lichide scurse.

Alte nereguli depistate au fost: comercializarea unor legume şi fructe cu urme de mucegai, unele fiind chiar putrezite, precum şi cărucioare de manipulare a mărfii şi rafturi murdare.

În plus, în magazie au fost descoperite două tomberoane pline cu gunoaie cu resturi alimentare care ar fi trebuit evacuate din incinta magazinului.

Ca atare, reprezentanţii CJPC au dat 5 amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei, au oprit de la vânzare produse în valoare de 20.000 de lei şi au închis magazinul până la remedierea problemelor.

Miercuri magazinul Profi era închis în continuare. „După ce angajaţii fac curăţenie şi cred că au fost remediate toate problemele, ne cheamă într-un nou control pentru a evalua situaţia. Încă nu am fost contactaţi”, a precizat pentru BIHOREANUL şeful CJPC Bihor, Giani Bura.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!