Încă 59 de bihoreni au fost depistaţi cu Covid în urma testelor efectuate în ultimele 24 de ore, conform raportării oficiale făcute duminică de către Grupul de Comunicare Strategică, astfel încât bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns în Bihor la 2.651 cazuri, cumulat de la începutul pandemiei.

Între cele 59 persoane recent diagnosticate se numără două asistente şi un ambulanţier de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, un medic rezident al Spitalului Municipal din Oradea, dar şi 30 de persoane de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi cu Handicap de la Remeţi (foto), administrat de Asociaţia În Casa Ta.

Acesta este al doilea aşezământ de ocrotiri sociale din Bihor unde a fost depistat un focar Covid, după ce la mijlocul lunii trecute la centrul pentru persoane vârstnice de la Băiţa, administrat tot de un ONG, şi anume Asociaţia Episcop Nicolae Popovici, au fost identificate 32 persoane infectate, rezidenţi şi angajaţi, centrul fiind pus în carantină timp de două săptămâni, din 14 până în 28 august.

Deocamdată nu se ştie dacă şi centrul de la Remeţi va fi plasat în carantină sau nu, o anchetă epidemiologică fiind în desfăşurare pentru a se afla care a fost sursa îmbolnăvirii. Cel mai probabil, după cum se bănuieşte, infecţia ar fi fost răspândită de un angajat al Asociaţiei În Casa Ta. Până la această oră, nu a putut fi contactat niciun reprezentant al ONG-ului.

Tot în ultimele 24 de ore, în Bihor au fost mai fost identificaţi ca fiind Covid pozitiv şi trei pacienţi ai spitalului din Salonta, precum şi câte unul de la spitalele din Ştei şi Beiuş. Cele 59 persoane recent diagnosticate au domiciliul în Remeţi, Ceica, Biharia, Dobreşti, Drăgeşti, Oradea, Bunteşti, Lunca, Vadu Crişului, Auşeu şi Sânmartin.

Sursele BIHOREANULUI mai precizează că în ultimele 24 de ore un bihorean bolnav cu Covid-19 a murit. Numărul total al deceselor înregistrate în Bihor în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu coronavirus a ajuns, astfel, la 86.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi duminică 346 pacienţi, în timp ce în judeţ numărul cazurilor active este de 680, au mai fost declarate vindecate încă 33 persoane, ceea ce a făcut ca numărul total al vindecărilor să ajungă la 1.873.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică 1.150 îmbolnăviri descoperite în ultimele 24 de ore şi încă 43 decese, ceea ce ridică totalul îmbolnăvirilor la 95.014, iar al deceselor la 3.893.