Primăria Oradea a anunțat că, după ce au fost sistate pe timpul iernii, lucrările de amenajare a unui parc nou la intersecția străzilor Matei Corvin cu Rectorului sunt în plină desfășurare.

Pe amplasamentul unde au fost demolate două case se lucrează acum la un spațiu urban cu facilități pentru odihnă, joacă și sport în aer liber.

Viitorul parc va fi întins pe o suprafață de 4.000 de mp, din care 2.500 mp erau un teren viran și înainte de demararea șantierului, iar 1.500 mp erau ocupați de cele două imobile care au fost puse la pământ. Demolările și igienizarea zonei s-au încheiat în vara anului 2023, când au început lucrările de amenajare.

Parcul va avea teren de sport multifuncțional dotat cu nocturnă, un spațiu de joacă pentru copii cu pardoseală din tartan și spații verzi cu arbori din mai multe specii (arțar, magnolie, mesteacăn, tei, castan roșu, con decorativ). Firește, Primăria a comandat pentru această zonă verde și piese de mobilier urban, iluminat public și sistem de irigații.

„Până în momentul de față, au fost realizate lucrări de terasamente, de drenaj al terenului, infrastructura terenului de joacă și sport, infrastructura de alei, lucrări de canalizare pluvială și alimentare de apă. De asemenea, cele două terenuri, cel de sport respectiv de joacă, au fost asfaltate, la fel și aleile, urmând ca pe terenuri să se toarne stratul de tartan atunci când condițiile meteo vor permite”, a transmis Primăria Oradea.

Potrivit directorului tehnic al municipalității, Sebastian Marchiș, lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie, după ce, pe perioada iernii, au fost suspendate.

Firma care a contractat lucrările este Dumexim SRL, pentru un preț de 1,4 milioane lei (fără TVA).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!